Ухвала
від 04.04.2024 по справі 588/392/24
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/392/24

Провадження № 2/588/157/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

04 квітня 2024 року м. Тростянець

Тростянецький районний суд Сумської області у складі головуючого судді ОгієнкаО.О., за участю секретаря судового засідання Лободи Т.С., розглянувши у підготовчому засіданні матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Тростянецької міської ради Сумської області про визнання права на завершення приватизації земельної ділянки в порядку спадкування за законом,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

У підготовче засідання сторони не з`явилися.

До суду надійшло клопотання представника позиваки в якому останній просить провести підготовче засідання без участі сторони позивача та вирішити клопотання заявлене ним у позовній заяві про витребування доказів.

Представниця відповідача також надала заяву в якій просить судовий розгляд справи здійснювати без її участі, щодо ухвалення рішення покладається на розсуд суду.

Під час підготовчого засідання вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, з`ясовано, якими доказами позивачка мотивує позов, позиція сторони відповідача щодо заявленого позову. Також судом встановлено порядок з`ясування обставин та дослідження доказів.

Вирішуючи клопотання представника позивачки про витребування доказів, суд враховує таке.

У позовній заяві представник позивачки вказав, що просить суд витребувати з Першої охтирської державної нотаріальної контори інформаційну довідку про заведену спадкову справу, інформацію про реєстрацію заповітів та інформацію про склад спадкоємців після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Тростянець Охтирського району Сумської області.

Згідно із частиною 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно подати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки докази, які просить суд витребувати представник позивачки мають суттєве значення для вирішення справи по суті, характер таких доказів та обмежений доступ до них унеможливлює самостійне надання їх суду позивачкою, клопотання підлягає задоволенню.

Суд провівши всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, дійшов висновку про необхідність закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись вимогами статей 84, 197-200 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду по суті справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Тростянецької міської ради Сумської області про визнання права на завершення приватизації земельної ділянки в порядку спадкування за законом на 15 год. 00 хв. 02 травня 2024 року.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи.

Клопотання представника позивачки про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Першої охтирської державної нотаріальної контори інформаційну довідку зі Спадкового реєстру про те чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_3 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у м.Тростянець Охтирськогорайону Сумськоїобласті, та про осіб, які прийняли спадщину після її смерті чи відмовились від неї, а також копію заповіту ОСОБА_3 (у разі наявності).

Установити термін виконання ухвали до 26 квітня 2024 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Встановити порядок з`ясування обставин та дослідження доказів заслухати позицію сторін, дослідити письмові докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Огієнко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118119129
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —588/392/24

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні