Ухвала
від 02.04.2024 по справі 759/4339/24
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2-о/759/333/24

ун. № 759/4339/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 квітня 2024 року м. Київ

суддя Святошинського районного суду м. Києва Ул`яновська О.В. перевіривши виконання вимог ст.ст. 315-319 ЦПК України в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Відділ з опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами Управління соціального захисту населення Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

у березні 2024 р. заявник звернувся до суду з зазначеною заявою.

01.03.2024 визначено суддю, для розгляду справи у відповідності до пункту 15 Розділу XIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України від 18.03.2004 № 1618-IV (у редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017), та передано, для вирішення питання про відкриття провадження у справі судді згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Ухвалою судді від 04.03.2024 заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

02.04.2024 заявник на виконання вимог ухвали від 04.03.2024 подав до суду заяву про усунення недоліків.

Форма та зміст заяви та додані до неї документи дають підстави для відкриття окремого провадження у справі.

Заявник разом із заявою подав до суду клопотання про витребування доказів у порядку ст. 84 ЦПК України, просив витребувати із Відділу з опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами Управління соціального захисту населення Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, подання про доцільність призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опікуном над сестрою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що предметом позову є, зокрема, визнання особи недієздатною, тому для встановлення всіх належних та допустимих доказів та обставин справи, суд вважає, за необхідне витребувати у КНП "Клінічна лікарня "ПСИХІАТРІЯ" медичну карту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки такі відомості, які суд вважає за необхідне витребувати, стосуються предмету спору, та є такими, що необхідні суду для з`ясування всіх обставин справи.

Дослідивши матеріали справи, та заявлене клопотання прихожу до наступного висновку.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно положень ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно положень ч. 4 ст. 118 ЦПК України суд за клопотанням заявника може забезпечити докази без повідомлення інших осіб, які можуть отримати статус учасників справи: у невідкладних випадках; якщо не можливо встановити, хто є або стане такими особами; у разі, якщо повідомлення іншої сторони може ускладнити отримання відповідних доказів.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи документи, суд вважає, що необхідно витребувати у КНП "Клінічна лікарня "ПСИХІАТРІЯ" медичну карту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також витребувати з Відділу з опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами Управління соціального захисту населення Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, подання про доцільність призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опікуном над сестрою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2

На підставі вищевикладеного, керуючись вимогами ст.ст. 315-319 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

відкрити провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Відділ з опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами Управління соціального захисту населення Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити справу до судового розгляду на 24 квітня 2024 року о 12 год. 20 хв. у відкритому судовому засіданні: у приміщенні Святошинського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-а, 62-зал під головуванням судді Ул`яновської О.В.

Витребувати з Відділу з опіки та піклування над недієздатними та обмежено дієздатними особами Управління соціального захисту населення Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації (03148, м. Київ, вул. Гната Юри, 14-Б) подання про доцільність призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опікуном над сестрою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з КНП «Клінічна лікарня «ПСИХІАТРІЯ» (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103) медичну карту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованим в справі особам також направити копії заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі у строк до 24 квітня 2024 року подати письмовий відгук (заперечення) щодо заяви, якщо такі будуть, з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Витребувані ухвалою вказані докази надіслати до Святошинського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-а у строк до 24 квітня 2024 року.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://sv.ki.court.gov.ua/sud2608/.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.В. Ул`яновська

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118123125
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —759/4339/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні