Ухвала
від 03.04.2024 по справі 394/906/23
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

03.04.2024 394/906/23

2/394/14/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про витребування доказів

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Краснопольської Л.П.

за участю секретаря судового засідання Владової В.В.

розглянувши у порядку підготовки до розгляду клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом керівника Голованівської окружної прокуратури, в інтересах Держави до Новоархангельської селищної ради, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» про визнання недійсним рішення, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права оренди та скасування державної реєстрації земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор звернувся до Новоархангельського районного суду Кіровоградської області з позовом про визнання недійсним рішення, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права оренди та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

27.02.2024року представникНовоархангельської селищноїради звернувся досуду зклопотанням провитребування ізДП «Оникіївськелісове господарство» ДСГП «Ліси України»: - оригінал планшету №5 лісовпорядкування 2004 року або ж належним чином завірену копію, з повідомленням причин відсутності оригіналу; - оригінал Планшету №4 лісовпорядкування 2019 року або ж належним чином засвідчену копію, з повідомленням причин відсутності оригіналу.

Клопотання представник Новоархангельської селищної ради обґрунтував тим, що це необхідно для з`ясування всіх обставин справи та повного дослідження доказів, які він особисто позбавлений можливості надати суду.

Дослідивши матеріали клопотання суд приходить до наступних висновків:

Відповідно до ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Приписами ст. 77 ЦПК України визначено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. Суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги зміст заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, також зважаючи, що ця інформація необхідна для з`ясування всіх обставин, а позивач позбавлений можливості надати до суду такі докази, суд вважає за доцільне клопотання представника Новоархангельської селищної ради задовольнити та зобов`язати ДП «Оникіївське лісове господарство» надати нижчезазначені документи.

Керуючись ст. ст. 76,77, 84, 143,148, 211, 223, 240, 247, 258, 259, 260 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника Новоархангельської селищної ради задовольнити.

Витребувати у ДП «Оникіївське лісове господарство» ДСГП «Ліси України»:

- оригінал планшету №5 лісовпорядкування 2004 року або ж належним чином завірену копію, з повідомленням причин відсутності оригіналу;

- оригінал Планшету №4 лісовпорядкування 2019 року або ж належним чином засвідчену копію, з повідомленням причин відсутності оригіналу.

опередити відповідальну особу, що в разі невиконання даної ухвали в частині направлення до суду зазначених документів, протягом десяти днів з часу отримання ухвали суду, до неї можуть бути заходи процесуального примусу передбачені ст. 148 ЦПК України.

Роз`яснити,що принеможливості податидоказ,який витребовуєсуд,або неможливості податитакий доказу встановленістроки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК.

Копію ухвалинаправити ДП«Оникіївське лісовегосподарство» ДСГП «Ліси України», місцезнаходження: вул. Лісгоспна, 4, с. Оникієве, Новоукранський район Кіровоградська область - до виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118124927
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права оренди та скасування державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —394/906/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні