Ухвала
від 04.04.2024 по справі 615/131/24
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/131/24

Провадження № 2-о/615/12/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2024 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Левченка А.М.,

присяжних Путінцева В.П.,

Тридуб Н.І.,

за участю секретаря судового засідання Партоли О.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Валки Харківської області заяву представника заявника адвоката Власенка Вадима Івановича про залишення заяви без розгляду по справі № 615/131/24

за заявою ОСОБА_1 ,

заінтересовані особи: Валківська міська рада, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Орган опіки і піклування Валківської міської ради

про визнання особи недієздатною, встановлення опіки,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Валківського районного суду Харківської області із заявою, у якій просить визнати недієздатною ОСОБА_4 та встановити над нею опіку та призначити опікуна ОСОБА_1 .

04 квітня 2024 року до суду надійшла заява представника заявника адвоката Власенка Вадима Івановича, у якій він просить залишити заяву про визнання особи недієздатною, встановлення опіки без розгляду.

Учасники судового процесу у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Розглянувши заяву представника заявника, дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Частиною 3 статті 294ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно ч. 1 ст.13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Виходячи із приписів частини 9 статті 10 ЦПК України щодо застосування судом закону за аналогією, у даному випадку підлягає застосуванню п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

З огляду на викладене, оскільки представник заявника подав до суду заяву про залишення заяви про визнання особи недієздатною, встановлення опіки без розгляду, враховуючи принцип диспозитивності цивільного судочинства, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Валківська міськарада, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,Орган опікиі піклуванняВалківської міськоїради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 13, 257, 293-294, 351-355 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву представника заявника адвоката Власенка Вадима Івановича про залишення без розгляду заяви про визнання особи недієздатною,встановлення опіки задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Валківська міськарада, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,Орган опікиі піклуванняВалківської міськоїрадипро визнання особи недієздатною, встановлення опіки залишити без розгляду.

Роз`яснитизаявнику правона повторнезвернення досуду післяусунення умов,що булипідставою длязалишення заяви без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду або через Валківський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя А.М. Левченко

присяжні В.П. Путінцев

Н.І. Тридуб

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118125030
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —615/131/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні