Ухвала
від 03.04.2024 по справі 284/230/24
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/230/24

У Х В А Л А

03 квітня 2024 року

Суддя Народицького районного суду Житомирської області Піщуліна І.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулась до суду та просить встановити факт належності ОСОБА_2 , померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 , сертифікату серії ЖТ №0089351 від 08 лютого 1997 року на право на земельну частку (пай), яка перебувала у колективній власності КСП «ім.Горького» Стародорогинської сільської ради Народицького району Житомирської області, розміром 2,75 гектарів та визнати за нею в порядку спадкування за законом право власності на зазначену вище земельну частку (пай), мотивуючи тим, що вона є спадкоємцем після смерті брата ОСОБА_2 , але оформити свідоцтво про право на спадщину не може, оскільки було втрачено правовстановлюючий документ.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, спір підвідомчий районному суду.

Підстав для залишення даної позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Враховуючи правила статті 274 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що розгляд даної справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтею 187 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду й відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі №284/230/24 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Народицької селищної військової адміністрації (вул. Свято-Миколаївська, 175, смт. Народичі Коростенського району Житомирської області) про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Народицького районного суду Житомирської області (вул. Житомирська, 214, смт. Народичі Коростенського району Житомирської області, зал №2) на 30.04.2024 о 09:40.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву, протягом якого він має право надіслати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Визначити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам статті 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам статті 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nr.zt.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Ірина ПІЩУЛІНА

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118132597
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —284/230/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні