Ухвала
від 30.04.2024 по справі 284/230/24
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/230/24

У Х В А Л А

30 квітня 2024 року смт.Народичі

Народицький районний суд Житомирської області в складі:

під головуванням судді Піщуліної І.С.,

з секретарем Івасенко М.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно,

В СТ АН ОВ ИВ:

Позивач звернулась до суду та просить встановити факт належності ОСОБА_2 , померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 , сертифікату серії ЖТ №0089351 від 08 лютого 1997 року на право на земельну частку (пай), яка перебувала у колективній власності КСП «ім.Горького» Стародорогинської сільської ради Народицького району Житомирської області, розміром 2,75 гектарів та визнати за нею в порядку спадкування за законом право власності на зазначену вище земельну частку (пай), мотивуючи тим, що вона є спадкоємцем після смерті брата ОСОБА_2 , але оформити свідоцтво про право на спадщину не може, оскільки було втрачено правовстановлюючий документ.

Сторони про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання були повідомлені належним чином, але у засідання не з`явились, просять справу розглядати без їх участі, представник відповідача щодо вирішення спору покладається на думку суду.

У ході підготовчого провадження проведено підготовчі дії передбачені статтями 189-199 ЦПК України, а саме: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу.

Крім того, суд дійшов висновку, що з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, слід здійснювати таким чином: дослідити письмові докази.

З огляду на правила, визначені статтею 200 ЦПК України, суд дійшов висновку, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 189-200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі №284/230/24 за ОСОБА_1 до Народицької селищної військової адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Народицька державна нотаріальна контора про встановлення факту належності та визнання права власності на спадкове майно та призначити цивільну справу до судового розгляду по суті на 10:30 год. 13 травня 2024 року.

Встановити, що з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, слід здійснювати таким чином: дослідити письмові докази.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Ірина ПІЩУЛІНА

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118707380
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —284/230/24

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Народицький районний суд Житомирської області

Піщуліна І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні