Ухвала
від 04.04.2024 по справі 341/1971/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/1971/23

Номер провадження 2/341/51/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року м. Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді Васильцової Г.А.

секретарі: Габлей А.В.,

представника третьої особи: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою представника позивача ОСОБА_2 адвоката Шевчук-Філімон Наталії Мирославівни до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Галицької міської ради про позбавлення батьківських прав та призначення опікуна,

в с т а н о в и в :

Представник позивача адвокат Шевчук-Філімон Н.М. звернулася до суду з вказаною позовною заявою, в якій просить позбавити батьківських прав ОСОБА_3 щодо неповнолітніх дітей: дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Окрім цього просить призначити опікуном неповнолітній дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 04 грудня 2023 року відкрито провадження по справі та призначене підготовче судове засідання.

04 січня 2024 року на адресу суду надійшла заява від представника третьої особи - Служби у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області про відкладення розгляду справи, у зв`язку із тим, що питання щодо доцільності позбавлення батьківських ОСОБА_3 та призначення опікуном ОСОБА_2 , буде розглядатися в другій половині січня.

Протокольною ухвалою суду від 04.01.2024 року судове засідання відкладено.

24 січня 2024 року на адресу суду надійшов висновок комісії з питань захисту прав дитини Галицької міської ради Івано-Франківської області про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 відносно його дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

24 січня 2024 року судове засідання відкладено у зв`язку із перебуванням судді у відпустці.

Ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 19 лютого 2024 року підготовче провадження було закрите та призначено справу до судового розгляду по суті.

Протокольною ухвалою суду від 13.03.2024 року судове засідання відкладено.

26 березня 2024 року служба у справах дітей Галицької міської ради Івано-Франківської області на електронну адресу суду надіслала акт обстеження умов проживання ОСОБА_3 .

В судовому засіданні позивачка заявила клопотання про залишення позовної заяви без розгляду у зв`язку з необхідністю зібрати ряд письмових доказів.

Відповідач ОСОБА_3 та представник третьої особи Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Галицької міської ради Івано-Франківської області в судовому засіданні не заперечували проти залишення позовної заяви без розгляду.

Суд, оглянувши матеріали справи, заслухав пояснення учасників справи, приходить до наступного.

Відповідно п.5ч.1ст.257ЦПК України,суд постановляєухвалу прозалишення заявибез розгляду,якщо позивачдо початкурозгляду справипо суті заявив клопотання про залишення позову без розгляду.

Заявлене клопотання позивачки про залишення позову без розгляду не суперечить закону і не порушує прав і законних інтересів інших осіб, заявлене клопотання до розгляду справи по суті.

За таких обставин, суд вказану цивільну справу залишає без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257,ст.. ст. 258-261 ЦПК України.

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовною заявою представника позивача ОСОБА_2 адвоката Шевчук-Філімон Наталії Мирославівни до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Галицької міської ради про позбавлення батьківських прав та призначення опікуна - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу його право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Ганна ВАСИЛЬЦОВА

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118132746
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —341/1971/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні