Ухвала
від 04.04.2024 по справі 551/415/24
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/415/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

04 квітня 2024 року селище Шишаки

Шишацький районний суд Полтавської області в складі судді Сиволапа Д.С., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Шишацька селищна рада Миргородського району Полтавської області (адреса розташування: сел. Шишаки Миргородського району Полтавської області, вул. Корніліча, 5) про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 з метою реалізації свого права на спадкування після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 батька ОСОБА_2 звернулась до Шишацького районного суду Полтавської області із заявою про встановлення факту її спільного постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Свої вимоги обґрунтувала неможливістю встановити даний факт в позасудовому порядку через те, що на час відкриття спадщини ОСОБА_2 був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . В той же час на момент відкриття спадщини спадкодавець проживав разом з сім`єю спадкоємця в будинку по АДРЕСА_1 .

Ознайомившись із заявою, суд приходить до висновку, що вона відповідає вимогам ст.ст. 315-318 ЦПК України та підсудна Шишацькому районному суду Полтавської області.

Підстав для відмови у відкритті провадження, повернення заяви чи залишення її без руху судом не встановлено.

Проведення підготовчого судового засідання у справах окремого провадження не передбачено.

Заявник також подала заяву про виклик для допиту в судовому засіданні свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Дана заява відповідає вимогам ст. 91 ЦПК України, її задоволення сприятиме повноті та всебічності судового розгляду, а отже суд вважає необхідним задовольнити її.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 187, 293, 294, 315-318 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Шишацька селищна рада Миргородського району Полтавської області про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Розгляд справи проводити суддею одноосібно в порядку окремого провадження.

Призначити у справі судове засідання, яке провести в залі суду селища Шишаки Шишацького району Полтавської області о 10-30 год. 02 травня 2024 року.

Про час та місце проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Клопотання про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків:

- ОСОБА_3 (адреса проживання: АДРЕСА_3 );

- ОСОБА_4 (адреса проживання: АДРЕСА_4 );

- ОСОБА_5 (адреса проживання: АДРЕСА_5 ).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Встановити заінтересованій особі 15-ти денний строк з моменту отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду письмового відзиву на заяву, що повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

До відзиву заінтересованою особою мають бути додані докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані заявником, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити заінтересованій особі, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена судом за наявними матеріалами.

Повідомити учасників справи, що суд має технічну можливість для проведення відеоконференції виключно з іншими судами, правоохоронними органами та органами виконання покарань.

Інформацію щодо справи її учасники можуть отримати на Інтернет сторінці веб-порталу судової влади України за посиланням: https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.С.Сиволап

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118134652
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —551/415/24

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Сиволап Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні