Ухвала
від 15.03.2024 по справі 752/26773/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/26773/23

Провадження №: 2-о/752/103/24

У Х В А Л А

Іменем України

15.03.2024 року Голосіївський районний суд міста Києва,

у складі: головуючого по справі судді - Мазура Ю.Ю.

за участю секретаря - Бєляєвої К.Д.,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, -

В С Т А Н О В И В :

В грудні 2023 заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати його сестру ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановити над ОСОБА_2 опіку та призначити його, ОСОБА_1 , опікуном.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 09.01.2024 відкрито провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

У судовому засіданні судом було розглянуто питання про витребування від Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія», медичної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином; до суду подав заяву про проведення засідання за його відсутності, та зазначив, що проти витребування медичних документів не заперечує.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином; до суду подав клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Суд, дослідивши матеріали справи, з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, вважає необхідним витребувати необхідні медичні документи.

Судом встановлено, що предметом розгляду вказаної справи є визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Разом з цим, з метою встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також в послідуючому проведення судово-психіатричної експертизи, суд вважає необхідним витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія», медичної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Положеннями ч. 7 ст. 81 ЦПК України встановлено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про можливість витребування від Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія», медичної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 259, 260 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня «Психіатрія» (місцезнаходження: 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103) медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місце проживання та реєстрації: АДРЕСА_1 ).

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня «Психіатрія» (місцезнаходження: 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103) надати заявнику ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ; місце проживання: АДРЕСА_1 ) всю медичну документацію відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місце проживання та реєстрації: АДРЕСА_1 ) для передачі до Голосіївського районного суду м. Києва.

Зобов`язати ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ; місце проживання: АДРЕСА_1 ) після отримання направити до Голосіївського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Виставкова 14-А, каб. 5) в строк до 22 квітня 2024 року, медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (місце проживання та реєстрації: АДРЕСА_1 ).

Відкласти судове засідання на 22 квітня 2024 року о 12 годині 00 хвилин в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Виставкова, 3-А, кабінет 5.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копії ухвали надати учасникам процесу, запропонувавши останнім подати протягом 15-ти днів з дня її отримання усі наявні у них докази, що стосуються предмету доказування, письмові заперечення чи відзив проти позову із доказами на їх підтвердження, а позивачу відповідь на відзив у той же строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http:// court.gov.ua/sud2601.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ю.Ю. Мазур

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118136804
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —752/26773/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні