Ухвала
від 05.04.2024 по справі 233/1391/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/1391/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

05 квітня 2024 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі: головуючої - судді Наумик О. О., за участі секретаря судового засідання Мішиної А. А., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ),

представник позивача адвокат Байгуш Олексій Юрійович (адреса: 85110, Донецька область, Краматорський район, м. Костянтинівка, пр-т Ломоносова 103/20; РНОКПП НОМЕР_2 ), - до

Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області (адреса: 85114, Донецька область, Краматорський район, м. Костянтинівка, вул. Олекси Тихого,260; ЄДРПОУ 44887499)

«про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини»,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє адвокат Байгуш О. Ю., звернувся до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з позовом до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, в якому просить:

- Визнати причини пропуску строку для прийняття спадщини поважними;

- Визначити ОСОБА_1 додатковий строк у 4 місяці, достатній для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилася ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті ОСОБА_2 .

Ухвалою судді Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 07.03.2024 відкрите провадження по справі за правилами загального позовного провадження, справу призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

У судове засідання підготовчого провадження, належним чином повідомлені позивач, представник позивача не з`явилися: матеріали справи містять заяву представника позивача про розгляд справи у відсутність його та позивача.

Відповідач, належним чином повідомлений про судове засідання, явку представника не забезпечив, відзив на позов не подав.

В підготовчому засіданні, проведеному у порядку, визначеному ст.197 ЦПК України, судом вирішено питання згідно із завданнями підготовчого провадження у відповідності до ст.189 ЦПК України.

За результатами підготовчого засідання суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.189,196-198,200 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Костянтинівської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області «про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини» закрити.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 23 квітня 2024 року, 12-00, про що повідомити учасників справи.

З огляду на введення Указом Президента України № 64/2022 воєнного стану з 24.02.2022, який на теперішній час продовжено, а також, зважаючи на розгляд справи судом у дистанційному режимі, учасникам справи роз`яснити передбачене ст.212 ЦПК України право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду:

- з приміщення іншого суду за умови наявності у цьому суді відповідної технічної можливості, про що учасник справи має подати заяву не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи;

- з використанням власних технічних засобів у порядку, передбаченому Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом Державної судової адміністрації України №196 від 23.04.2020. Підтвердження особи учасника справи здійснюється іззастосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацієюУкраїни.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118149697
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —233/1391/24

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні