Ухвала
від 03.04.2024 по справі 444/3256/23
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/3256/23

Провадження № 2/444/148/2024

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

03 квітня 2024 року Жовківський районний суд Львівської області у складі :

головуючого судді Олещук М. М.,

секретар судового засідання Мачіха Г.В.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Жовква цивільну справу за позовом Жовківської окружної прокуратури, яка діє в інтересах держави в особі Львівської обласної ради Львівського району Львівської області, до ОСОБА_1 , Львівська районна військова (державна) адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, на стороні позивача: Жовківське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП "Галсільліс", про визнання недійсним розпорядження та скасування державної реєстрації земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач Жовківська окружнапрокуратура,яка дієв інтересахдержави вособі Львівськоїобласної радиЛьвівського районуЛьвівської областізвернулася через систему «Електронний суд» до суду з позовною заявою до відповідача ОСОБА_1 , Львівська районна військова (державна) адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, на стороні позивача: Жовківське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП "Галсільліс", про визнання недійсним розпорядження та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Прокурором на електронну адресу суду подано 21.03.2024 року заяву про зміну предмета позову з підстав наведених у даній заяві, зокрема що в ході розгляду справи в суді з`ясовано, що відповідачем ОСОБА_1 виділено земельну ділянку кадастровий 4622787200:22:000:0016 площею 0,1000 га на дві окремі земельні ділянки, а саме земельну ділянку кадастровий номер 4622787200:22:000:0284 площею 0,0823 га та земельну ділянку кадастровий номер 4622787200:22:000:0285 площею 0,0177 га. вказане підтверджується відомостями з Публічної кадастрової карти України, які є загальновідомими, а тому не потребують доказування (ч.3 ст.82 ЦПК України).

Крім цього, з Публічної кадастрової карти України вбачається, що на даний час в єдиному лісовому масиві, тобто в межах земель лісового фонду, знаходиться лише земельна ділянка кадастровий номер 4622787200:22:000:0285 площею 0,0177 га. і саме вона підлягає витребуванню/

Просить суд виключити з числа відповідачів Львівську районну військову (державну) адміністрацію та Головне управління Дергеокадастру у Львівській області, та витребувати на користь Львівської обласної ради від ОСОБА_1 земельну ділянку кадастровий номер 4622787200:22:000:0285 площею 0,0177 га цільове призначення - для індивідуального дачного будівництва, що фактично належить до земель лісогосподарського призначення яка знаходиться на території Жовківської міської ради. Також просить повернути в користь Львівської обласної прокуратури надмірно сплачені судові витрати, в іншій частині судові витрати покласти на відповідача та стягнути в користь Львівської обласної прокуратури.

Також подано квитанції про відправку позивачем відповідачам та третій особі заяви про зміну предмета позову 20.03.2024 року.

Інші учасники справи в підготовче судове засідання не прибули, та клопотань не подали.

Інших клопотань на адресу суду не поступило.

Суд, проаналізувавши подану заяву про зміну предмету позову, оглянувши матеріали справи, дійшов наступних висновків.

Згідно з положеннями п. 3, п. 4 ч. 2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Пунктом другим частини другої статті 49 ЦПК України визначено, що до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.ч. 2,3 ст. 51 ЦПК України, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ч.2 ст. 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Згідно з ч.9 ст.223 ЦПК України, про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Враховуючи, що позивач скористався своїм правом та до закінчення підготовчого судового засідання надав суду заяву про зміну предмету позову та позовних вимог, зокрема, витребування земельної ділянки від відповідачки ОСОБА_1 , суд вважає за необхідне прийняти їх до розгляду, та ув`язку з цим відкласти підготовче судове засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 51,198, 259, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду заяву Жовківської окружної прокуратури про зміну предмету позову в цивільній справі за позовом Жовківської окружної прокуратури, яка діє в інтересах держави в особі Львівської обласної ради Львівського району Львівської області, до ОСОБА_1 , Львівської районної військової (державної) адміністрації, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, на стороні позивача: Жовківське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП "Галсільліс", про визнання недійсним розпорядження та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Встановити відповідачу ОСОБА_1 , п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву, який обчислювати з дня вручення ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та відповідні докази надіслання відзиву іншим учасникам справи.

Встановити третій особі,на стороніпозивача:Жовківське дочірнєлісогосподарське підприємствоЛГП "Галсільліс" п`ятнадцятиденний строк для подання пояснення щодо позову.

Відкласти підготовче судове засідання у справі за позовом Жовківської окружноїпрокуратури,яка дієв інтересахдержави вособі Львівськоїобласної радиЛьвівського районуЛьвівської області,до ОСОБА_1 ,третя особа,на стороніпозивача:Жовківське дочірнєлісогосподарське підприємствоЛГП "Галсільліс",про визнаннянедійсним розпорядженнята скасуваннядержавної реєстраціїземельної ділянкина 30.05.2024 року о 10 год. 30 хв.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Олещук М. М.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118150129
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним розпорядження та скасування державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —444/3256/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні