Ухвала
від 03.04.2024 по справі 601/407/24
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/407/24

Провадження № 2-о/601/17/2024

У Х В А Л А

03 квітня 2024 року Кременецький районний суд Тернопільської області у складі: головуючого судді Білосевич Г.С.,

з участю секретаря судового засідання Польової Ж.П.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кременець цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районні Тернопільської області, Управління соціального захисту населення Кременецької міської ради, Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про встановлення факту батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини, -

за участю: заявника ОСОБА_1 та її представника ОСОБА_2 ,

встановив:

Заявниця звернулась до суду із заявою про встановлення факту батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини.

27.02.2024 від представника заінтересованої особи Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області надійшло заперечення на заяву, відповідно до якого представник просить суд залишити заяву без розгляду, оскільки встановлення факту необхідне для подальшого звернення до органу Пенсійного фонду України для отримання пенсії у зв`язку із втратою годувальника, що пов`язано з вирішенням спору про право, а саме права на пенсію.

07.03.2024 ОСОБА_1 в судове засідання подала клопотання, в якому просить виключити Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, як заінтересовану особу по даній заяві, оскільки вона не зверталась до управління по питанню призначення пенсії.

У судовому засіданні ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 підтримала подане клопотання та просять його задовольнити.

Вивчивши подані клопотання, заслухавши думку заявниці та її представника, дослідивши матеріали справи, суд проходить до наступного висновку.

Частиною 3статті 42 ЦПК Українипередбачено, що у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно ч.8ст. 49 ЦПК Українизаявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених урозділі IV цього Кодексу.

Відповідно дост. 8 ЦК Україниякщо цивільні відносини не врегульовані цим Кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цьогокодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).

Відповідно до ч.ч.1 - 4ст.51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання заклопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

При цьому, як вбачається з вказаної статтіЦПК України, заміна неналежного учасника справи відбувається лише за погодженням та за волевиявленням заявника. Тому, зважаючи на те, що заявник у судовому засіданні заявила клопотання про виключення Головного Управління Пенсійного Фону України у Тернопільської області із числа заінтересованої особи, тому клопотання ОСОБА_1 слід задовольнити.

Керуючись ст.ст.42,49,51 ЦПК України,ст. 8 ЦК України, суд,-

постановив:

Виключити Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вТернопільській області із числа заінтересованих осіб у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Кременецький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районні Тернопільської області, Управління соціального захисту населення Кременецької міської ради, Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про встановлення факту батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини.

У відповідності до вимогст. 353 ЦПК Україниухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складений 04.04.2024.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118150721
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини, -

Судовий реєстр по справі —601/407/24

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні