Ухвала
від 04.04.2024 по справі 308/12445/18
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 308/12445/18

У Х В А Л А

04 квітня 2024 року м. Ужгород

Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду у складі:

судді-доповідача: Собослоя Г.Г.,

суддів: Джуги С.Д., Мацунича М.В.,

розглянувши клопотання представника Міністерства оборони України - Гудими Вячеслава Орестовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції щодо розгляду справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 13 червня 2022 року (головуючий суддя Данко В.Й.) у справі № 308/12445/18 за позовом Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, Квартирно-експлуатаційного відділу міста Мукачево до Ужгородської міської ради Закарпатської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и л а :

У провадженні Закарпатського апеляційного суду знаходиться вищевказана справа №308/12445/18.

03.04.2024 представник Міністерства оборони України - Гудима В.О. через систему «Електронний суд» подав клопотання про участь у судовому засіданні, яке відбудеться об 11:00 год. 10.04.2024 в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EasyCon поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису (електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ). Крім цього просив, у випадку продовження розгляду справи - усі наступні судові засідання по цій справі призначити також в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч.ч. 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (частина третя статті 212 ЦПК України).

Закарпатський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua) (колишня назва - «EASYCON» (https://vkz.court.gov.ua)) у визначені дату і час, а саме 10.04.2024 об 11:00.

Разом з цим, щодо клопотання представника Міністерства оборони України в частині проведення усіх наступних судових засідань в режимі відеоконференції, суд зазначає таке.

Розгляд справи відбувається у судовому засіданні, яке нерозривно пов`язано з датою та часом його проведення.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Отже, тлумачення вказаних норм права свідчать про те, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, яке подається не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, безпосередньо пов`язано з конкретним судовим засіданням. Законодавцем чітко визначений строк, не пізніше якого особа має зернутись до суду з таким клопотанням. Участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у всіх судових засіданнях, без вказівки на дату та час проведення такого, чинним законодавством не передбачена.

Враховуючи наведене, судова колегія вважає, що дане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.212 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання Міністерства оборони України - Гудими Вячеслава Орестовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису - задовольнити частково.

Розгляд справи № 308/12445/18 за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 13 червня 2022 року провести 10 квітня 2024 року об 11 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів Гудими Вячеслава Орестовича (обліковий запис у підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС - ІНФОРМАЦІЯ_1 /моб.тел. НОМЕР_1 ).

Попередити Гудима В.О. , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Крім цього вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку буде можливий тільки через кабінет Електронного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118151274
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —308/12445/18

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Рішення від 13.06.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Рішення від 12.06.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні