Ухвала
від 05.04.2024 по справі 288/859/24
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/859/24

Провадження № 2-о/288/20/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2024 року смт. Попільня

Суддя Попільнянського районного суду Житомирської області Зайченко Є. О., розглянувши заяву Корнинська селищна рада Житомирського району Житомирської області, заінтересовані особи: Національна поліція України Головне Управління Національної поліції у місті Києві Голосіївське управління поліції, Київське міське клінічне бюро судово медичної експертизи, приватний нотаріус Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Мітніцький Юрій Георгійович про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

До Попільнянського районного суду Житомирської області надійшла заява Корнинська селищна рада Житомирського району Житомирської області, заінтересовані особи: Національна поліція України Головне Управління Національної поліції у місті Києві Голосіївське управління поліції, Київське міське клінічне бюро судово медичної експертизи, приватний нотаріус Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Мітніцький Юрій Георгійович про визнання спадщини відумерлою.

Заява подана і оформлена у порядку встановленому статтею 293 ЦПК України. Справа підсудна Попільнянському районному суду Житомирської області, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України, суддя відкриває провадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленому цим кодексом.

Частиною сьомою статті 19 ЦПК України визначено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до частин третьої, четвертої статті 294 ЦПК України,справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку, що провадження у справі слід відкрити. Судом проведені необхідні дії для підготовки справи до судового розгляду.

Згідно частини другої статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу.

Одночасно з поданням заяви, заявником подано клопотання про витребування доказів, яке підлягає задоволенню з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи.

Керуючись статтями 19, 187, 260, 261, 293, 294 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою Корнинська селищна рада Житомирського району Житомирської області, заінтересовані особи: Національна поліція України Головне Управління Національної поліції у місті Києві Голосіївське управління поліції, Київське міське клінічне бюро судово медичної експертизи, приватний нотаріус Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Мітніцький Юрій Георгійович про визнання спадщини відумерлою.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 24 квітня 2024 року на 09 годину 30 хвилин у приміщені Попільнянського районного суду Житомирської області, який розташований за адресою: 13501, селище Попільня, вулиця Богдана Хмельницького,24, Житомирського району, Житомирської області.

Клопотання представника заявника про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Голосїївського УП ГУНП у м. Києва належний доказ - належним чином завірену копію свідоцтва про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати від Приватного нотаріуса Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Мітніцького Юрія Георгійовича належний доказ - інформаційну довідку зі Спадкового реєстру чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати від Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи належний доказ - належним чином завірену копію свідоцтва про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Роз`яснити, що:

- згідно частини сьомої статті 84 ЦПК України,особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно частини восьмої статті 84 ЦПК України,у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно частини дев`ятої статті 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Зазначені в ухвалі докази підлягають наданню суду до 24 квітня 2024 року.

Надіслати учасникам справи ухвалу про відкриття провадження у справі та копію заяви з доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням pp.zt.court.gov.ua

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118154219
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —288/859/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні