Ухвала
від 05.04.2024 по справі 366/3058/23
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/3058/23

Провадження №2/366/80/24

У Х В А Л А

05 квітня 2024 року суддя Іванківського районного суду Київської області Ткаченко Ю.В., розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката КапустінаВіталія Володимировичапро розглядсправи заправилами загальногопровадження звикликом сторіну судовезасідання за матеріалами цивільної справи за позовом Керівника Вишгородськоїокружної прокуратуриКиївської областів інтересахдержави вособі Київськоїобласноїдержавної адміністраціїдо Вишгородськоїрайонноїдержавної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє позовнихвимог напредмет спору,на стороніпозивача:Державне спеціалізованегосподарське підприємство«Ліси України»про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками лісового фонду,

В С Т А Н О В И В :

До Іванківськогорайонного судуКиївської областінадійшла справаза позовомКерівника Вишгородськоїокружної прокуратуриКиївської областів інтересахдержави вособі Київськоїобласноїдержавної адміністраціїдо Вишгородськоїрайонноїдержавної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє позовнихвимог напредмет спору,на стороніпозивача:Державне спеціалізованегосподарське підприємство«Ліси України»про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками лісового фонду.

Ухвалою суду від 14 грудня 2023 року провадження у зазначеній справі було відкрито та ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

01 квітня 2024 року представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Капустін Віталій Володимирович звернувся до суду із клопотанням про розгляд справи за правилами загального провадження з викликом сторін у судове засідання.

Суддя, вивчивши клопотання представника відповідача, прийшов на наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п. 4 ч. 2ст.277 ЦПК України).

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст.277ЦПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч. 6 ст.277ЦПК України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Таким чином, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження в розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 19, 274, 277, 279 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Капустіна Віталія Володимировича про розгляд справи за правилами загального провадження з викликом сторін у судове засідання задовольнити.

Цивільну справу за позовом Керівника Вишгородськоїокружної прокуратуриКиївської областів інтересахдержави вособі Київськоїобласноїдержавної адміністраціїдо Вишгородськоїрайонноїдержавної адміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,третя особа,яка незаявляє позовнихвимог напредмет спору,на стороніпозивача:Державне спеціалізованегосподарське підприємство«Ліси України»про усунення перешкоду здійсненніправа користуваннята розпорядженняземельними ділянкамилісового фонду розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на11 год. 30 хв. 30 квітня 2024 рокув приміщенні Іванківського районного суду Київської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Юрій ТКАЧЕНКО

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118154598
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками лісового фонду

Судовий реєстр по справі —366/3058/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні