Ухвала
від 03.04.2024 по справі 760/3251/24
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/3251/24 2/760/6188/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2024 року суддя Солом`янського районного суду міста Києва Ішуніна Л. М., за участю секретаря судового засідання Отруби В. В., розглянувши позов ОСОБА_1 до Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, третя особа - Первинна профспілкова організація «Інженерно-технічних фахівців», про визнання незаконним наказу про припинення трудового договору, про поновлення дії трудового договору та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

ВСТАНОВИВ:

До Солом`янського районного суду міста Києва надійшов ползов ОСОБА_1 до Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, третя особа - Первинна профспілкова організація «Інженерно-технічних фахівців», про визнання незаконним наказу про припинення трудового договору, про поновлення дії трудового договору та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

В порядку автоматизованого розподілу справ між суддями вказаний позов передано на розгляд судді Ішуніній Л. М.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 20 лютого 2024 року за вказаним позовом відкрито спрощене позовне провадження з повідомленням (викликом) сторін.

02 квітня 2024 року представником позивача подано до суду клопотання про направлення справи до Київського апеляційного суду для визначення підсудності, в обґрунтування якого зазначив, що ОСОБА_1 згідно з посвідченням присяжного серії КІП № 000031 зі строком дії до 14 січня 2027 року є присяжним Солом`янського районного суду міста Києва.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином.

Ознайомившись з клопотанням сторонни позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про направлення справи до Київського апеляційного суду для визначення територіальної підсудності, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що рішенням Київської міської ради від 14 грудня 2023 року №7546/7587 доповнено додаток до рішення Київської міської ради від 02 березня 2023 року № 6028/6060 «Про затвердження списку присяжних Солом`янського районного суду міста Києва», пунктом такого змісту: «14. ОСОБА_1 ».

Згідно з посвідченням присяжного ОСОБА_1 № НОМЕР_1 , воно дійсне до 14 січня 2027 року.

Таким чином, на момент звернення до суду з цим позовом позивач був призначений присяжним Солом`янського районного суду міста Києва.

Відповідно до вимог статті 63 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Присяжні виконують обов`язки, визначені пунктами 1, 2, 4-6 частини сьомої статті 56 цього Закону.

Таким чином, присяжні під час розгляду і вирішення справ користуються повноваженнями судді.

Згідно з частиною першою статті 26 ЦПК України підсудність справи, у якій однією зі сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, статус позивача, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає направленню до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

Керуючись статями 26, 260 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Направити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, третя особа - Первинна профспілкова організація «Інженерно-технічних фахівців», про визнання незаконним наказу про припинення трудового договору, про поновлення дії трудового договору та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. М. Ішуніна

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118156897
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення дії трудового договору та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —760/3251/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні