Ухвала
від 05.04.2024 по справі 142/152/24
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 142/152/24

2-о/134/27/2024

У Х В А Л А

05 квітня 2024 року смт. Крижопіль

Суддя Крижопільського районного суду Вінницької області Кантониста О.О., ознайомившись з матеріалами справи за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Каленяк Едуард Анатолійович, про встановлення факту родинних відносин,

встановила:

07.03.2024 року адвокат КаленякЕ.А.,який дієв інтересах ОСОБА_1 ,через систему«Електронний суд» звернувся до Піщанського районного суду Вінницької області із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Ухвалою судді Піщанського районного суду Вінницької області від 11 березня 2024 року цивільна справа № 142/152/24 за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин в порядку п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передана до Крижопільського районного суду Вінницької області за підсудністю.

Дана справа надійшла до Крижопільського районного суду 05 квітня 2024 року.

Згідност. 32 ЦПК Україниспори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Ознайомившись із заявою та доданими до неї матеріалами, суддя дійшла висновку, що вона підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1ст. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до ч. 1ст. 293 ЦПК Україниокреме провадженняце вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

За змістом ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки. Участь у справі цих осіб зумовлюється тим, що із установленням окремих обставин заявник може реалізувати свої права у правовідносинах, у яких беруть участь і заінтересовані особи. Для цих осіб характерним є те, що їхні суб`єктивні права та обов`язки мають юридичний зв`язок із суб`єктивними правами і обов`язками заявників.

Як встановлено судом, заявницею не визначено та не зазначено у заяві про встановлення факту родинних відносин заінтересованої особи, яка бере участь у справі.

Невідповідність поданої заяви встановленим вимогам щодо суб`єктного складу учасників справи унеможливлює вирішення питання про відкриття провадження у справі.

З врахуванням вищезазначеного заявниці необхідно визначити коло заінтересованих осіб (спадкоємців або орган місцевого самоврядування), надати примірники заяви з додатками для таких осіб відповідно до їх кількості.

Відповідно до ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175, 177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, заяву слід залишити без руху, а заявниці надати строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

постановила:

Заяву ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат КаленякЕдуард Анатолійович,про встановленняфакту родиннихвідносин - залишити без руху.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 185 ЦПК України, заявниця повинна усунути вказані в ухвалі недоліки заяви не пізніше п`яти днів з дня вручення їй копії ухвали про залишення заяви без руху, інакше заява буде вважатися неподаною та повернута заявниці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрижопільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118158844
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —142/152/24

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні