Ухвала
від 05.04.2024 по справі 748/1571/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/506/24

Єдиний унікальний № 748/1571/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05 квітня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі судді Майбороди С.М., перевіривши відповідність вимогам ст.ст. 19, 28, 175, 177 ЦПК Українипозовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Новобілоуської територіальної громади в особі Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на пердмет спору : Комунальне підприємство «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області, Чернігівська районна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

02 квітня 2024 року, згідно поштового відправлення, ОСОБА_1 , яка проживає за адресою : АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , яка проживає за адресою : АДРЕСА_2 , звернулись до суду з позовом до Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, адресою місцезнаходження якої є : вул. Свиридовського, 54, с. Новий Білоус Чернігівського району Чернігівської області, в якому просять визнати за ними право власності по частині на житловий будинок з господарськими будівлями за адресою : АДРЕСА_3 в порядку спадкування після померлих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та повернення позову не встановлено. Заява підсудна Чернігівському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З поданого позову слідує, що позивачі просять визнати за ними право власності на нерухоме спадкове майно, а отже позовні вимоги пов`язані з правом спадкування позивача. Як слідує з п.2 ч.4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування. За таких підстав поданий позов підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

В позовній заяві позивачем заявлено клопотання про необхідність витребувати у Чернігівській районній нотаріальній которі належним чином завірені копії спадкових справ після померлих : 02 жовтня 2017 року ОСОБА_3 та ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , яке підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючисьстаттею 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Новобілоуської територіальної громади в особі Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на пердмет спору : Комунальне підприємство «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області, Чернігівська районна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкуваннянотаріальна контора, про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування.

Підготовче засідання призначитина22 липня 2024 року на 09:00 годину.

Витребувати у Чернігівській районній нотаріальній которі належним чином завірену копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Витребувати у Чернігівській районній нотаріальній которі належним чином завірену копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

В підготовче засідання викликати учасників справи. Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2,3 ст.178 ЦПК України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обгрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2 ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обгрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову. Письмові пояснення мають бути оформлені з дотриманням вимог ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України та копія пояснень і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана ( надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз"яснити учасникам справи, що у відповідності до ст.39 ЦПК України з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 ЦПК України судді, секретарю судового засідання може бути заявлено відвід учасниками справи протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого судового засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Майборода

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118163891
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з господарськими спорудами в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —748/1571/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Майборода С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні