Ухвала
від 02.04.2024 по справі 935/184/24
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/184/24

Провадження № 2/935/441/24

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі: головуючого - судді Василенка Р.О., із секретарем - Криворучко Я.В., за участю: відповідача - ОСОБА_1 , провівши підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа Коростишівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про визнання батьківства,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Будь-яких заяв доповнень, уточнень та клопотань на адресу суду не надходило, а тому суд провів підготовче засідання без участі останнього.

Відповідач ОСОБА_1 у підготовчому засіданні позов визнав. Повідомив всі відомі йому обставини та надав всі наявні докази, інших заяв, доповнень, уточнень та клопотань не має.

Представник Коростишівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Білошицька Н.М. в підготовче засідання не з`явилася, надіслала заяву про розгляд справи без її участі. Надала письмові пояснення, будь-яких інших заяв доповнень, уточнень та клопотань на адресу суду не надходило, а тому суд провів підготовче засідання без участі останньої.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

В підготовчому засіданні виникла необхідність у залученні в порядку процесуального правонаступництва у справі матір позивача - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки рішення по даній справі може в подальшому, в разі задоволення позову, вплинути на права неповнолітнього позивача ОСОБА_2 ..

У відповідності із вимогами ч.1 ст.47 ЦПК України здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

Частиною 2 ст.47 ЦПК України визначено, що неповнолітні особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, а також особи, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді у справах, що виникають з відносин, у яких вони особисто беруть участь, якщо інше не встановлено законом. Суд може залучити до участі в таких справах законного представника неповнолітньої особи або особи, цивільна дієздатність якої обмежена.

Статтею 55 ЦПК України визначено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив

Відповідно до ч. 2 ст. 59 ЦПК України права, свободи та інтереси неповнолітніх осіб віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, а також осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть захищати у суді відповідно їхні батьки, усиновлювачі, піклувальники чи інші особи, визначені законом. Суд може залучити до участі в таких справах неповнолітню особу чи особу, цивільна дієздатність якої обмежена.

Згідно частини 3 ст. 128 СК України позов про визнання батьківства може бути пред`явлений матір`ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

З огляду на ту обставину, що результат по справі може вплинути на права неповнолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , враховуючи положення ч. 2 ст. 47 та ч. 1 ст 55 ЦПК України та обставини даної справи, суд дійшов висновку про залучення в порядку процесуального правонаступництва ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка є матір`ю неповнолітнього позивача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та є особою якою може бути пред`явлений позов про визнання батьківства.

Враховуючи положення ст.198 ЦПК України, підготовчі дії до судового розгляду суд вважає закінченими та призначає справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. 12,13, 47, 59, 198, 200,210, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити в порядку процесуального правонаступництва ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка є матір`ю неповнолітнього позивача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Закрити підготовче провадження.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 19 квітня 2024 року о 13 год. 00 хв.

Копію ухвали та позовної заяви з додатками направити залученому у справі правонаступнику.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 03.04.2024 року.

Суддя Роман ВАСИЛЕНКО

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118164913
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —935/184/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні