Ухвала
від 04.04.2024 по справі 320/10485/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про забезпечення позову

04 квітня 2024 року № 320/10485/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Терлецька О.О., розглянувши в місті Києві у письмовому провадженні заява про забезпечення доказів в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ірпінське АТП 13250" до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділу державного нагляду (контролю) у м.Києві ,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Ірпінське АТП 13250" з позовом до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділу державного нагляду (контролю) у м.Києві.

03.04.2024 року від позивача надійшла заява про забезпечення позову в якій позивач просить суд забезпечити позов шляхом зупинення виконавчого провадження органами державної виконавчої служби на підставі постанови про відкриття виконавчого провадження від 15.03.2024 року, ВП№74467311 до набрання чинності рішенням суду.

Позивач зазначає, що при здійсненні виконавчого провадження, можуть бути арештовані поточні рахунки Позивача та застосовані інш заходи спрямовані на примусове виконання постанови органами ДВС.

Отже такими діями буде завдано шкоди підприємству та зупинена його діяльність. Зокрема, так стягнення унеможливить виплату:

заробітної плати працівникам Товариства, що в свою чергу потягне за собою також несплат із доходів працівників сум податків та обов`язкових платежів до бюджету;

сплати орендної плати за оренду земельних ділянок як громадянам, так і до державного т місцевих бюджетів, а отже і не надходження коштів до відповідних бюджетів; виконання зобов`язань, щодо сплати податків та інших обов`язкових платежів, а також інші обставини, такі як розрахунки з контрагентами тощо.

Такі обставини на думку Позивача вказують на те, що в разі незастосування заході забезпечення позову буде унеможливлений ефективний захист прав та інтересів позивача.

Відповідно до ч. 2 ст. 150 КАС України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо:

1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду; або

2) очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю.

Враховуючи наявність відкритого виконавчого провадження, що несе реальну загрозу правам позивача за захистом яких він звернувся до суду , суд вважає вищевикладені підстави достатніми для застосуваня заходів забезпечення позову.

Згідно з з п. 5 ч. 1 ст. 151 КАС України позов може бути забезпечено зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

Керуючись статтями 114-117, 243,248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Ірпінське АТП 13250" про вжиття заходів забезпечення позову - задовольнити.

Забезпечити позов шляхом зупинення стягнення на підставі постанови про відкриття виконавчого провадження від 15.03.2024 року, ВП№74467311 - до набрання законної сили судовим рішенням по суті в адміністративній справі №320/10485/24.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвалу може бути оскаржено до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом 15 днів з дня підписання цієї ухвали. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя Терлецька О.О.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118169378
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —320/10485/24

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні