Ухвала
від 05.04.2024 по справі 634/85/24
САХНОВЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 634/85/24

Провадження № 2-о/634/10/24

"05" квітня 2024 р. смт Сахновщина Харківської області

Сахновщинський районний суд Харківської області у складі головуючого судді- Зимовського О.С., за участю секретаря судового засідання Лісняк С.П., розглянувши заяву представниказаявника ОСОБА_1 - адвоката ГоловкоВікторії В`ячеславівнипро участьу судовомузасіданні урежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуу справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Сахновщинська селищна рада Красноградському районі Харківській області, як орган опіки та піклування, про призначення опікуна недієздатній особі,

встановив:

В провадженні Сахновщинського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Сахновщинська селищна рада Красноградському районі Харківській області, як орган опіки та піклування, про призначення опікуна недієздатній особі.

03.04.2024 року представником заявника ОСОБА_1 адвокатом Головко В.В. подано до суду клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Зважаючи на те, що розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши заяви представника позивача, та матеріали справи вважаю за необхідне її задовольнити та призначити в справі судове засідання в режимі відеоконференції з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6ст. 212 ЦПК Українисуд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Оскільки, заява представника заявника про проведення судового засідання в режимі відеоконференції обґрунтована неможливістю прибути до Сахновщинського районного суду Харківської області, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представником позивача власних технічних засобів за допомогою сервісу «ВКЗ».

Керуючись ст.ст. 212, 258 - 260 ЦПК України, суд, -

постановив:

Заяву представниказаявника адвоката ГоловкоВікторії В`ячеславівнипро участьу судовомузасіданні урежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення суду - задовольнити.

Судове засідання по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Сахновщинська селищна рада Красноградському районі Харківській області, як орган опіки та піклування, про призначення опікуна недієздатній особі призначене на 08.04.2024 року о 11 год. 00 хв. проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «ВКЗ».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення Секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити представника заявника, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом їх авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити представника заявника про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118173809
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна недієздатній особі

Судовий реєстр по справі —634/85/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні