Ухвала
від 08.04.2024 по справі 734/17/24
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/734/9/24 Справа № 734/17/24

У Х В А Л А

08 квітня 2024 рокусмт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі

головуючого судді Бузунко О.А.,

за участю секретаря судового засідання Шапки О. О.,

у присутності представника заявника адвоката Чумака А. В.,

представника Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області Закревської В.В.,

розглядаючи у судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області про встановлення факту, що має юридичне значення,

встановив:

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою судувід 19березня 2024року буловитребувано уОстерській державнійнотаріальній конторі копію паспорту ОСОБА_1 , надану ним при оформленні договору дарування жилого будинку 22 квітня 1997 року (зареєстрований в реєстрі за № 839).

Згідно з отриманої відповіді від Остерської державної нотаріальної контори, відомості за 1997 рік були передані до Державного нотаріального архіву Чернігівської області.

Виходячи з викладеного вище, в суда виникла потреба витребувати у Державного нотаріального архіву Чернігівської області копію паспорту ОСОБА_1 , надану ним при оформленні договору дарування жилого будинку 22 квітня 1997 року (зареєстрований в реєстрі за № 839).

Відповідно до ст. 294ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованихКонституцієюі законамиУкраїни прав,свобод чиінтересів фізичнихабо юридичнихосіб,вживати заходівщодо всебічного,повного іоб`єктивного з`ясуванняобставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Суд приходить до висновку про наявність підстав для витребування у Державного нотаріального архіву Чернігівської області копію паспорту ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 294 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати у Державногонотаріального архівуЧернігівської області копію паспорту ОСОБА_1 , надану ним при оформленні договору дарування жилого будинку 22 квітня 1997 року (зареєстрований в реєстрі за № 839).

Копію ухвали направити сторонам для відома, а Державному нотаріальномуархіву Чернігівськоїобласті / м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 55 Чернігівський район, Чернігівська область/ - для виконання.

Витребувані докази відповідальним особам надати суду в строк до 23 квітня 2024 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Попередити, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст.148ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Згідно з ч. 2 ст.148ЦПКУкраїни у випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, триваючого невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч. 9 ст. 84 ЦПК України).

Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:http://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олена БУЗУНКО

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118178744
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —734/17/24

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні