Ухвала
від 08.04.2024 по справі 295/17400/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/17400/23

2-во/295/22/24

УХВАЛА

08.04.2024 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі

Головуючої судді Воробйової Т.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради

про виправлення описки в ухвалі суду, постановленій у цивільній справі

за позовом Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради

до ОСОБА_1

про стягнення надміру перерахованих коштів у вигляді субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг,

в с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заява Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованих коштів у вигляді субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Ухвалою Богунського районного суду м.Житомира від 19.01.2024 відкрито провадження у справі та призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

У подальшому до суду надійшла заява Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради про виправлення описок в ухвалі суду від 19.01.2024, відповідно до змісту якої у зазначеній ухвалі не правильно вказано предмет позову, а саме «про стягнення надміру перерахованих коштів компенсації за надання соціальних послуг громадянам похилого віку з когнітивними порушеннями», у той час, як предметом заявленого позову є стягнення надміру перерахованих коштів у вигляді субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

У відповідності до приписів ч.1-2, 4 ст.269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради про виправлення описки в ухвалі суду та виправити допущені описки в ухвалі суду від 19.01.2024 цією ухвалою, тому, керуючись ч.2 ст.258, ст.260, 261, 269, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Виправити описки, допущені в ухвалі Богунського районного суду м.Житомира від 19.01.2024 у справі №295/17400/23, вказавши правильно предмет позову: «про стягнення надміру перерахованих коштів у вигляді субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг».

Ухвала, що постановлена судом без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.А.Воробйова

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118179485
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —295/17400/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні