Ухвала
від 08.04.2024 по справі 526/1480/21
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/1480/21

Провадження № 2/526/105/2024

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року Гадяцький районний суд Полтавської області в особі головуючої судді Максименко Л.В., розглянувши поза межами судового засідання заяву адвоката Галінкіна Валерія Феліксовича про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції при розгляді цивільної справи №526/1480/21 за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», ТОВ «Фінансова компанія «Інтайм Фінанс» про визнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними,

в с т а н о в и в:

В провадженні Гадяцького районного суду Полтавської області перебуває справа №526/1480/21 за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», ТОВ «Фінансова компанія «Інтайм Фінанс» про визнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними.

Від адвоката Галінкіна В.Ф., який є представником ТОВ «Фінансова компанія «Інвестиційні рішення та стратегії», надійшло клопотання про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції.

Суд вважає, що клопотання про проведення судового засідання за участю захисника в режимі відео конференції підлягає задоволенню в зв`язку з віддаленістю суду від місця знаходження адвоката.

Відповідно до положень ст.336КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Дистанційне судове провадження згідно з правилами цієї статті може здійснюватися в суді першої інстанції під час здійснення судового провадження з будь-яких питань, розгляд яких віднесено до компетенції суду.

17 серпня 2021 року Рішенням Вищої ради правосуддя № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя.

У пункті 3 Розділу І Положення визначено, що Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС) - сукупність інформаційних та телекомунікаційних підсистем (модулів), які забезпечують автоматизацію визначених законодавством та цим Положенням процесів діяльності судів, органів та установ в системі правосуддя, включаючи документообіг, автоматизований розподіл справ, обмін документами між судом та учасниками судового процесу, фіксування судового процесу та участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції, складання оперативної та аналітичної звітності, надання інформаційної допомоги суддям, а також автоматизацію процесів, які забезпечують фінансові, майнові, організаційні, кадрові, інформаційно-телекомунікаційні та інші потреби користувачів ЄСІТС.

Згідно із п. 45 Розділу ІІІ Положення підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі за допомогою технічних засобів наявних у відповідній установі.

Підсистема відеоконференцзв`язку також забезпечує користувачам можливість брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції. Особливості порядку проведення таких засідань можуть встановлюватись відповідними органами та установами системи правосуддя.

Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на веб-сторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за веб-адресоюhttps://wiki.court.gov.ua.

Згідно із п. 49 Розділу ІІІ Положення для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистем відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Враховуючи, що заявник виконав всі передбачені Положенням умови та, зважаючи на необхідність вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження, приймаючи до уваги місцезнаходження адвоката, суд приходить до висновку щодо проведення судового розгляду даної скарги у режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.

Керуючисьст. 366, 369-372, 376 КПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання адвоката Галінкіна Валерія Феліксовича про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції при розгляді цивільної справи №526/1480/21 за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», ТОВ «Фінансова компанія «Інтайм Фінанс» про визнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними - задовольнити.

Забезпечити участьадвоката ГалінкінаВалерія Феліксовичау судовомузасіданні,призначеномуна 10год.30хв 12квітня 2024 у режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів за допомогою онлайн сервісу на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua, відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

Роз`яснити адвокату, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися за допомогою КЕП/ЕЦП на сайті відеоконференцзв`язкуvkz.court.gov.uaза 10 хвилин до початку слухання; виконати перевірку обладнання та очікувати запрошення.

Всі наступні судові засідання, які будуть відбуватися по даній справі, проводити у режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Гадяцького районного суду за адресою: м. Гадяч, вул. Л. Українки, 6.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити сторін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча: Л. В. Максименко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118180154
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання кредитного договору та договору іпотеки недійсними

Судовий реєстр по справі —526/1480/21

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні