Ухвала
від 08.04.2024 по справі 539/1340/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1340/24

Провадження № 2-о/539/47/2024

УХВАЛА

08.04.2024 м.Лубни

Лубенський міськрайоннийсуд Полтавськоїобласті вособі суддіОвчаренко О.Л.,розглянувши вприміщенні судув містіЛубни матеріализаяви ОСОБА_1 про встановленняфакту,що маєюридичне значення,заінтересована особа:Лубенськийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу Лубенськомурайоні Полтавськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ),заінтересована особа:Лубенськийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу Лубенськомурайоні Полтавськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції (місцезнаходження: 37500, Полтавська область, місто Лубни, вулиця Петра Яцика, будинок 20), звернувся до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області з заявою, в якій просить встановити факт того, що ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , дійсно народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Лубни Полтавської області, про що в книзі реєстрації актів про народження відділу РАГС міста Лубни Полтавської області 14 березня 1985 року зроблено запис №149. Батьками народженого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 є: батько ОСОБА_2 , мати ОСОБА_3 .

В обґрунтування заявлених вимог зазначено, що заявник ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Лубни Полтавської області, його біологічними батьками є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Реєстрація народження проводилась його матір`ю, на той час ОСОБА_4 у відділі РАГС м.Лубни Полтавської області за актовим записом №149, про що було видане первинне свідоцтво про народження, де батьком зазначений ОСОБА_5 , матір`ю - ОСОБА_4 , та яке було втрачене. 07.05.1985 його батьки уклали шлюб та у цей же день отримали повторне свідоцтво про народження на ОСОБА_1 , в якому батьком зазначений ОСОБА_2 , матір`ю - ОСОБА_3 , актовий запис про народження №149. Повторне свідоцтво про народження також було втрачено, що створює перешкоди заявнику у реалізації законних прав, та неможливість підтвердити факт свого народження у певному місці та час. Заявник звернувся до Лубенського міського відділу ДРАЦС з метою отримання повторного свідоцтва, в чому йому було відмовлено у зв`язку з відсутністю актового запису про народження на ОСОБА_1 .

Підстав для залишення цієї заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження суд не вбачає, у зв`язку із чим суд вважає за необхідне прийняти заяву до свого провадження та відкрити провадження у цій справі.

Окрім того, суд на підставі ч. 2 ст. 294 ЦПК з метою з`ясування обставин у справі вважає необхідним витребувати від Лубенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції певні докази.

Керуючись статтями 19, 175, 187, 258, 260, 261, 294, 318, 353-355 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду заяву ОСОБА_1 про встановленняфакту,що маєюридичне значення,заінтересована особа:Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,та відкрити провадження у справі.

Призначити зазначену цивільну справу до слухання у відкритому судовому засіданні на 15 травня 2024 року о 09:15 год. в залі судових засідань Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, розташованого за адресою: Полтавська область, місто Лубни, вулиця Монастирська, будинок 17.

Витребувати від Лубенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (37500, Полтавська область, місто Лубни, вулиця Петра Яцика, будинок 20) в строк до 15 травня 2024 року належним чином засвідчену копію актового запису про народження на ОСОБА_6 №149 від ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копії цієї ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Копію заяви з копіями доданих до неї документів надіслати заінтересованій особі.

Копію ухвали направити для виконання на адресу особи, у якої суд витребовує вищезазначені копії документів, роз`яснивши що в разі відсутності можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, особа зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.Л. Овчаренко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118180333
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановленняфакту,що маєюридичне значення,заінтересована особа:Лубенськийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу Лубенськомурайоні Полтавськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції

Судовий реєстр по справі —539/1340/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Овчаренко О. Л.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Овчаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні