Ухвала
від 27.12.2023 по справі 758/15672/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/15672/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2023 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі судді Гребенюка В.В., розглянувши матеріали позовної заяви приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Універсальна» до ОСОБА_1 , про стягнення шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

У С Т А Н О В И В:

До Подільського районного суду міста Києва звернулося приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Універсальна» з позовною заявою до ОСОБА_1 , про стягнення шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За загальним правилом, визначеним ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до позовної заяви, відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Судом, з метою отримання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача, було надіслано запит до Єдиного державного демографічного реєстру.

Згідно відповіді № 384585 від 27.12.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру, місце проживання відповідача зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 , що за адміністративно-територіальним поділом відноситься до Гірницького району міста Макіївки та належить до територіальної юрисдикції Гірницького районного суду міста Макіївки.

02 вересня 2014 року головою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на підставі ч. 1 ст. 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції» винесено розпорядження № 2710/38-14 «Про визначення територіальної підсудності справ», відповідно до якого територіальну підсудність цивільних справ, підсудних Гірницькому районному суду міста Макіївки, визначено Краматорському міському суду Донецької області.

Відповідно до ч.7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, Верховний суд розпорядженням від 06.03.2022 № 1/0/9-22 змінив територіальну підсудність судових справ, підсудних Краматорському міському суду Донецької області, на Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області.

Будь яких документів, які б підтверджували проживання відповідача у Подільському районі м. Києва на дату подання позову, матеріали справи не містять.

Відповідно до ч. 9 ст. 28 ЦПК України, позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи те, що місцезнаходження відповідача - фізичної особи позивачем визначено поза межами територіальної юрисдикції (підсудності) Подільського районного суду м. Києва, справа підлягає передачі на розгляд за підсудністю до Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області, як місцевого суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на територію Гірницького району міста Макіївки.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 31-32, 187, 260, 354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Універсальна» до ОСОБА_1 , про стягнення шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - передати за підсудністю на розгляд Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області, як місцевого суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на територію Гірницького району міста Макіївки;

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення;

Копію ухвали надіслати позивачу;

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала, як така, що постановлена поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В. Гребенюк

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118181530
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —758/15672/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні