Ухвала
від 08.04.2024 по справі 187/383/24
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/383/24

2/0187/205/24

У Х В А Л А

"08" квітня 2024 р. смт. Петриківка

Суддя Петриківського районного суду Дніпропетровської області Караул О.А., розглянувши клопотання представника позивача Васильцової Ольги Миколаївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з Обмеженою Відповідальністю «КМС 1» про розірвання договору оренди земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 11.03.2024 прийнято до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з Обмеженою Відповідальністю «КМС 1» про розірвання договору оренди земельної ділянки. Відкрито провадження у справі та постановлено розглядати її в порядку загального позовного провадження; почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали; в судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі; проведення підготовчого судового засідання призначити на 11.04.2024 о 09:00 годині в залі №1 Петриківського районного суду Дніпропетровської області.

05.04.2024 до суду надійшло клопотання представника позивача Васильцової О.М. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У зв`язку із запобіжними заходами попередження поширення захворювання Covid-19, враховуючи значну віддаленість Петриківського районного суду Дніпропетровської області від місця перебування адвоката Васильцової О.М., з метою забезпечення права на доступ до правосуддя та недопущення порушення розумних строків розгляду справи, заявник просить суд забезпечити їй можливість участі в підготовчому судовому засіданні 11.04.2024 о 09.00 годині у справі № 187/383/24 та в інших судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Частиною 3 ст. 212 ЦПК України передбачена можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Разом з тим у ч. 5 ст. 212 ЦПК України визначено, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З огляду на викладене, враховуючи наявність технічної можливості представника позивача провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд вважає за доцільне клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача Васильцової Ольги Миколаївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з Обмеженою Відповідальністю «КМС 1» про розірвання договору оренди земельної ділянки, задовольнити.

Забезпечити представнику позивача Васильцовій Ользі Миколаївні можливість взяти участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon. Електронна адреса для реєстрації в системі EasyCon: ІНФОРМАЦІЯ_1

Копію ухвали надіслати представнику позивача.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню на підлягає.

Суддя:О. А. Караул

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118182950
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —187/383/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Караул О. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Караул О. А.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Караул О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні