Ухвала
від 08.04.2024 по справі 278/964/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/964/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 квітня 2024 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді Євгена Татуйка, розглянув цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новогуйвинської селищної ради про визначення місця проживання дітей,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває дана судова справа у якій підготовче судове засідання відкладено для надання сторонам можливості підготуватись до розгляду справи. Разом з тим, судом установлено, що задля правильного вирішення спору до участі у справі слід залучити орган опіки та піклування з наданням висновку стосовно заявленого предмету спору.

Процесуальним законом дане питання врегульовано наступним чином.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу (ст. 53 ЦПК України).

Проаналізувавши фактичні обставини справи і норми процесуального законодавства, якими врегульовані дані правовідносини, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі служби у справах дітей Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області, оскільки саме на території даної територіальної громади проживає заявниця і її діти. Рішення у даній справі, може напряму вплинути на права та обов`язки даної служби. Крім цього, вирішення заявленого позову у відсутність органу опіки та піклування не буде у повній мірі відображати усі аспекти даних правовідносин.

Суд вирішує прийняти дане рішення поміж судових засідань, задля реалізації принципу процесуальної економії та найшвидшого розв`язання заявленого спору у найкращих інтересах дітей.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 53 ЦПК України, --

П О С Т А Н О В И В :

Залучити до участі у справі службу у справах дітей Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області.

Службі у справах дітей Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області надати висновок щодо заявлених позовних вимог.

Про прийняте рішення повідомити учасників справи.

Позивачеві виконати вимоги ч. 3 ст. 187 ЦПК України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Євген Татуйко

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118188266
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —278/964/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні