Ухвала
від 08.04.2024 по справі 242/295/24
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №242/295/24

Провадження №2/242/193/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року Селидівський міський суд Донецької області в складі: головуючого судді Черкова В.Г., за участю секретаря судового засідання Носаль А.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Селидівської міської ради, Селидівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, про встановлення батьківства та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищезазначена справа.

До суду надано клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення по справі судово-генетичної експертизи для з`ясування біологічного батьківства ОСОБА_2 відносно дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно частини 1ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1ст.104 ЦПК Українипро призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються на дослідження та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Відповідност.109 ЦПК Україниу разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Враховуючи те, що для з`ясування обставин у справі необхідні спеціальні знання в області судової медицини, суд вважає за необхідне призначити судово-генетичну експертизу для встановлення біологічного батьківства ОСОБА_2 відносно дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення зазначеної експертизи може бути витрачений значний проміжок часу, то на час проведення експертизи провадження по справі необхідно зупинити.

Керуючись ст. ст.13,77,81,103,104,252,253,353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Призначити по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Селидівської міської ради, Селидівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, про встановлення батьківства та стягнення аліментів, судово-генетичну експертизу, проведення якої доручити експертам Донецького науково-дослідницького КЗ «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» (49005, м. Дніпро, пл. Соборна, буд. № 14).

На вирішення судово-генетичної експертизи поставити наступне питання:

-чи наявне кровне споріднення між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 ?

-якщо так, то чи є ОСОБА_2 біологічним батьком ОСОБА_3 ?

Витрати, пов`язані з проведенням експертизи віднести за рахунок позивача ОСОБА_1 .

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385Кримінального кодексу Україниза завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Роз`яснити сторонам по справі наслідки ухилення від участі в експертизі, визначені нормоюстатті 109 ЦПК України, відповідно якої у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Копію ухвали направити на виконання до КЗ «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» та учасникам справи для відома.

Суддя В.Г. Черков

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118188609
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення батьківства та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —242/295/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні