Ухвала
від 08.04.2024 по справі 441/854/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/854/24

2/441/462/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"08" квітня 2024 р. суддя Городоцького районного суду Львівської області Ференц О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до Городоцької міської ради Львівського району Львівської області (81500, м. Городок, м-н Гайдамаків, 6 Львівського району Львівської області), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Львівська районна адміністрація, про визнання недійсним та скасування розпорядження, Державного акта на право приватної власності на землю, реєстрації права власності та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування -

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідачів про скасування розпорядження, Державного акта на право приватної власності на землю, реєстрації права власності та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування з тих підстав, що після смерті його дідуся ОСОБА_2 , він не може в нотаріальному порядку оформити свої спадкові права через те, що правовстановлюючий документ на земельну ділянку був виданий після смерті спадкодавця.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК Українита підсудна Городоцькому районному суду Львівської області. Відсутні підстави, визначені статтями185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення такої чи відмови у відкритті провадження у справі, а тому позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження.

Крім цього, для повного та належного з`ясування усіх обставин справи необхідно витребувати у Городоцькій державній нотаріальній конторі інформаційну довідку із Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі Свідоцтва про право на спадщину) після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у с. Долиняни Городоцького району Львівської області та інформаційну довідку про наявність в спадковому реєстрі заповітів від його імені.

Керуючись статтями187,189-191,260 ЦПК України,

ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Городоцької міської ради Львівського району Львівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Львівська районна адміністрація, про визнання недійсним та скасування розпорядження, Державного акта на право приватної власності на землю, реєстрації права власності та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1ст.189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засіданняна 15:00 год. 25 квітня 2024 року в приміщенні Городоцького районного суду Львівської області (адреса суду: м. Городок, майдан Гайдамаків, 30 Львівської області).

Встановити представнику відповідача п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Роз`яснити представнику відповідача, що відповідно до вимог ч.4ст.178ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання представником відповідача відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно дост.179 ЦПК Українипозивач має право подати до суду відповідь на відзив, а представник відповідача згідно зст.180 ЦПК Українизаперечення протягом п`ятиденного строку з дня отримання такого відзиву/відповіді на відзив. До відповіді на відзив, як і до заперечення, застосовуються правила, встановлені частинами 3-5ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву представник відповідача має право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у Городоцькій державній нотаріальній конторі інформаційну довідку із Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі Свідоцтва про право на спадщину) після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у с. Долиняни Городоцького району Львівської області та інформаційну довідку про наявність в спадковому реєстрі заповітів від його імені.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки: http://gr.lv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ференц О.І.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118189810
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування розпорядження, Державного акта на право приватної власності на землю, реєстрації права власності та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —441/854/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні