Ухвала
від 08.04.2024 по справі 591/2566/24
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/2566/24 Провадження № 2/591/437/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

08 квітня 2024 року м. Суми

Суддя Зарічногорайонного судум.Суми НіколаєнкоО.О.,розглянувши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 (адреса реєстрації : АДРЕСА_1 ) до Приватного підприємства «ЗАПОРОЖЕЦЬ ОВ» (місцезнаходження: пр-кт Михайла Лушпи, буд.22, кв.61), Зарічного відділу державного виконавчої служби у м.Суми Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місцезнаходження: пр-кт Перемоги буд.6, м.Суми), ОСОБА_2 (адреса реєстрації : АДРЕСА_2 ), треті особи: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Сумській області (місцезнаходження : вул. Білопільський шлях, 8/1, м.Суми), Головне управління Державної податкової служби в Сумській області (місцезнаходження : м.Суми, вул. Іллінська, 12) про зняття арешту з рухомого майна та припиненням його розшуку , -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача адвокат Пєтухов А.Ю., діючи в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовною заявою і, уточнивши, просить :

1)задовільнити позовну вимогу до відповідача-1 ОСОБА_2 , відповідача 3-Приватне підприємство «ЗАПРОЖЕЦЬ ОВ» та визнати за ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , право власності на транспортний засіб РУТА 25 ПЕ, тип автобус, 2005 року випуску, жовтого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , реєстраційний номер НОМЕР_4 ,

2)задовільнити позовнувимогу довідповідача-2 Зарічного відділу державного виконавчої служби у м.Суми Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та

- зняти арешт, накладений на транспортний засіб РУТА 25 ПЕ, тип автобус, 2005 року випуску, жовтого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , реєстраційний номер НОМЕР_5 ( НОМЕР_4 ), арештований постановою державного виконавця Зарічного відділу державної виконавчої служби у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у рамках виконавчого провадження №62939000,

- скасувати розшук майна - транспортного засобу РУТА 25 ПЕ, тип автобус, 2005 року випуску, жовтого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , реєстраційний номер НОМЕР_5 ( НОМЕР_4 ), оголошений в розшук постановою державного виконавця Зарічного відділу державної виконавчої служби у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у рамках виконавчого провадження №62939000,

- зобов`язати Зарічний відділ державної виконавчої служби у м.Суми Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції винести постанову про зняття арешту та скасування розшуку транспортного засобу РУТА 25 ПЕ, тип автобус, 2005 року випуску, жовтого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , реєстраційний номер НОМЕР_5 ( НОМЕР_4 ) .

Ухвалою суду від 26.03.2024 року позовну заяву залишено без руху, надано час позивачу для усунення недоліків.

05 квітня 2024 року предстанвиком позивача подано до суду уточнену позовну заяву.

Позовна заява складена з дотриманням вимог ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Зарічному районному суду м. Суми. Підстав для залишення без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається. Судовий збір сплачений. Справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 3ст. 53 ЦПК Україниякщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

За таких обставин, наявні підстави для залучення стягувача у виконавчому провадженні ГУ ДПС в Сумській області до участі у справі в якості третьої особи, оскільки рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки даної юридичної особи.

Керуючись ст.ст. 84, 175-180, 184, 187, 128 ч. 5, 189-190, 196 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до Приватного підприємства «ЗАПОРОЖЕЦЬ ОВ», Зарічного відділу державного виконавчої служби у м.Суми Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , треті особи: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Сумській області про зняття арешту з рухомого майна та припиненням його розшуку.

Призначити підготовче засідання на 08 травня 2024 року о 10 год. 30 хв., за адресою: м. Суми, вул. Академічна, 13, каб. 309, зал судового засідання № 12, про що повідомити учасників справи.

Витребувати з Регіонального сервісногоцентра ГСЦМВС вСумській області інформаціюпро власникатранспортного засобу РУТА25ПЕ,тип автобус,2005року випуску, жовтогокольору,номер кузова НОМЕР_2 ,VIN НОМЕР_3 ,реєстраційний номер НОМЕР_5 ( НОМЕР_4 ) до перереєстрації у вересні 2023 року.

Витребувати з Зарічного відділу державного виконавчої служби у м.Суми Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію постанови про накладення арешту та про розшук транспортного засобу РУТА 25 ПЕ, тип автобус, 2005 року випуску, жовтого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , реєстраційний номер НОМЕР_5 ( НОМЕР_4 ), ВП №62939000.

Витребувану інформацію необхідно надати до суду до 18 квітня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.8 ст.84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ГУ ДПС в Сумській області (м.Суми, вул. Іллінська, 13).

Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду направити третій особі копію заяви з додатками та надати суду підтвердження направлення.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз?яснити відповідачу право подати заперечення в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити третій особі право надіслання (надання) копії письмових пояснень щодо позову або відзиву та доданих до них документів у строк, не пізніше 5 днів з дня отримання позову або відзиву, з одночасним надісланням (наданням) письмових пояснень з доданими документами до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://zr.su.court.gov.ua/sud1805/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118191443
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з рухомого майна та припиненням його розшуку

Судовий реєстр по справі —591/2566/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Ніколаєнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні