Ухвала
від 08.04.2024 по справі 953/2582/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/2582/24

н/п 2/953/2105/24

УХВАЛА

(про відкриття провадження у цивільній справі)

"08" квітня 2024 р. Суддя Київськогорайонного судум.Харкова Зуб Г.А.,розглянувши цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Репетун Катерини Володимирівни (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Дія-Актив» (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла вказана позовна заява, в якій представник позивача адвокат Репетун К.В. просить виконавчий напис за реєстр. 41566 вчинений 26.11.2021 приватним нотаріусом КМНО Бригідою В.О. щодо стягнення з позивачки на користь відповідача заборгованості в розмірі 24592,00 грн. - визнати таким, що не підлягає виконанню.

Позов поданий з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, підсудний Київському районному суду м. Харкова, підстав для його повернення та відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Цивільна справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки, відповідно до ч. 6ст. 19 ЦПК України, є малозначною, з викликом сторін.

Сторона позивача також просить витребувати докази у Київського державного нотаріального архіву, а саме копію нотаріальної справи щодо оскаржуваного виконавчого напису, оскільки нотаріальна діяльність ПН КМНО Бригіди В.О. припинена.

Відповідно до ч. 1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи предмет спору, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.13,19,84, 187,274 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місцеперебування: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Репетун Катерини Володимирівни (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Дія-Актив» (місцезнаходження: м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, та відкрити провадження в ній.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 14годину 00хвилин 31травня 2024року за адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 7-Б, каб. 2, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачу.

Запропонувати відповідачу надати суду (в копії позивачу) протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження відзив на позов з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується

відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Витребувати у Київського державного нотаріального архіву (03151, м. Київ, Повітрофлотський проспект, буд. 76-Г):

-належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо вчинення виконавчого напису приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Бригідою В.О. за реєстр. №41566 від 26.11.2021 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Юридична компанія «Дія-Актив» заборгованості в розмірі 24592,00 грн.

Роз`яснити, що витребувані належним чином завірені копії документів повинні бути надіслані (надані) безпосередньо до Київського районного суду м. Харкова у строк до 10 травня 2024 року. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасникисправи можутьотримати інформаціющодо справи,що розглядаєтьсяв мережіІнтернет завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни: http://court.gov.ua/fair/sud2018.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Г.А. ЗУБ

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118198837
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —953/2582/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні