Ухвала
від 08.04.2024 по справі 573/2144/20
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/2144/20

Номер провадження 2/573/5/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі:

головуючої судді: Черкашиної М.С.,

з участю секретаря: Терещенко О.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Білопілля клопотання представника позивача про залучення третьої особи без самостійних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Державного підприємства «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», третя особа відділ «Центр з надання адміністративних послуг» Білопільської міської ради Сумської області про визнання права власності на земельні ділянки,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Білопільського районного суду Сумської області знаходиться на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Державного підприємства «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», третя особа відділ «Центр з надання адміністративних послуг» Білопільської міської ради Сумської області про визнання права власності на земельні ділянки.

01 квітня 2024 року від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дорожинець Н.Г. електронною поштою надійшло клопотання про залучення у справі третьої особи без самостійних вимог - Головне управління Держгеокадастру у Сумській області.

08 квітня 2024 року у підготовче засідання сторона позивача не з"явилася, позивач подав заяву про розгляд клопотання без його участі.

У підготовче засідання відповідачі - ОСОБА_2 та представник Державного підприємства «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» до суду не з"явилися, повідомлялися належним чином про день, час та місце розгляду справи.

Представник третьої особи відділу «Центру з надання адміністративних послуг» Білопільської міської ради Сумської області в судове засідання також не з`явився, міський голова направив суду листа про розгляд справи без участі представника.

Дослідивши подане клопотання та матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно із п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до частин 1, 5 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заявлене клопотання про залучення у справі третьої особи підлягає задоволенню.

У зв`язку із залученням до участі у справі третьої особи, суд вважає за необхідне надати третій особі у справі - Головному управлінню Держгеокадастру у Сумській області строк для подання пояснення щодо позову.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 197, 198, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дорожинець Н.Г. про залучення у справі третьої особи - Головне управління Держгеокадастру у Сумській області задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі № 573/2144/20 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 ,Державного підприємства«Чернігівський науково-досліднийта проектнийінститут землеустрою»,третя особа відділ«Центр знадання адміністративнихпослуг» Білопільськоїміської радиСумської областіпро визнанняправа власностіна земельніділянки, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Держгеокадастру у Сумській області ( 40022, вул. Революції Гідності, 32, м. Суми, код ЄДРПОУ 39765885, E-mail : sumy@land.gov.ua).

Третя особа має право надати суду письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали та копії позову з доданими до нього документами, з одночасним направленням вказаних пояснень іншим учасникам справи та наданням суду доказів такого направлення.

Учасники справи вправі протягом п`яти днів з дня отримання копії пояснення третьої особи надати суду відповідь на вказані пояснення, з одночасним направленням вказаних відповідей іншим учасникам справи та наданням суду доказів такого направлення.

Підготовче судове засідання відкласти на 14:00 год. 25 квітня 2024 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома, а залученій третій особі - Головному управлінню Держгеокадастру у Сумській області, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів у електронному варіанті.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118202897
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельні ділянки

Судовий реєстр по справі —573/2144/20

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні