Ухвала
від 08.04.2024 по справі 674/113/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/113/24

Провадження № 2/674/198/24

УХВАЛА

08 квітня 2024 року м. Дунаївці

Дунаєвецький районний судХмельницької області в складі: головуючого - судді Сосни О.М., за участю секретаря судового засідання Мудрицької Л.В., позивача ОСОБА_1 , його представника адвоката Алексєєвої М.А., представника відповідача ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Хмельницькобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькенергозбут» про визнання показників об`єму споживання електричної енергії недостовірними та визнання заборгованості за спожиту електроенергією недійсною, в с т а н о в и в:

В провадженні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Позивачем подано заяву про зміну позовних вимог, які викладені у доданій до цієї заяви позовній заяві. В судовому засіданні позивач та його представник просили задовольнити подану заяву.

Представник відповідача Акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» Дзюба В.В. при розгляді даного питання покладається на думку суду.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькенергозбут» у підготовче судове засідання не з`явилась, повідомлялась про час та місце розгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до правил ч.3 ст.49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У той же час, правилами ч.2 цієї ж статті встановлено, що позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання.

Оскільки заява про зміну предмету позову подана до початку розгляду справи по суті, не тягне за собою зміни підстави позову та збільшення позовних вимог, а тому, суд приходить до висновку про прийняття заяви про зміну предмета позову.

Керуючись ст.ст.49, 260 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Прийняти заяву позивача про зміну позовних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Хмельницькобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькенергозбут» про визнання показників об`єму споживання електричної енергії недостовірними та визнання заборгованості за спожиту електроенергією недійсною на вимоги: "Визнати незаконними дії ТОВ «Хмельницькенергозбут» та АТ «Хмельницькобленерго» щодо нарахування заборгованості та вважати безпідставним борг споживача електроенергії ОСОБА_1 , ОС рахунок №10500008201232 за адресою: АДРЕСА_1 в розмірі 18358,32 грн. та зобов`язати відповідачів провести перерахунок та списати з особового рахунку донараховану заборгованість".

Підготовче судове засідання у даній цивільній справі відкласти на 10 год. 00 хв. 02 травня 2024 року.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня отримання даної ухвали для подання відзиву на заяву про зміну позовних вимог.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.М. Сосна

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118204146
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання показників об`єму споживання електричної енергії недостовірними та визнання заборгованості за спожиту електроенергією недійсною

Судовий реєстр по справі —674/113/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні