Ухвала
від 09.04.2024 по справі 187/502/24
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/502/24

2/0187/224/24

У Х В А Л А

"09" квітня 2024 р. смт. Петриківка

Петриківський районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого - судді Іщенко І.М., за участю секретаря судового засідання Клисак Н.Г., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В

25.03.2024 року до суду звернувся представник позивача ОСОБА_1 адвокат Іванченко А.Л. з позовом до Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати позивача ОСОБА_2 , після смерті якої відкрилася спадщина у вигляді земельної частки (паю), площею 2,270 га, розташованого на території Лобойківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, кадастровий № 12237800:02:126:0225. За життя ОСОБА_2 склала заповіт, яким заповідала все своє майно позивачу, але звернувшись 18.03.2024 року до приватного нотаріуса Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Лимаря Є.В., із заявою про прийняття спадщини, йому було відмовлено через пропуск встановленого законом 6-тимісячного строку.

У зв`язку з чим позивач змушений звернутись до суду та просить визначити йому додатковий строк в один місяць для прийняття спадщини після померлої матері ОСОБА_2 .

Ухвалою судді Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 25.03.2024 року відкрито провадження у справі та призначено до підготовчого розгляду за правилами загального позовного провадження (а.с. 17).

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України, було розпочато підготовче провадження у справі.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокатІванченко А.Л.до суду надав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутності, просив призначити справу до судового розгляду по суті (а.с. 23).

Представник відповідача - Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області Левечко О.А. у підготовче судове засідання надала заяву про розгляд справи у їхню відсутність, проти позову не заперечують (а.с. 21).

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно з п. 15 ч. 2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

У зв`язку з викладеним, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Згідно ч. 6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Керуючись ст. ст. 196-200, 259, 260, 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В

Закінчити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_1 доПетриківської селищноїради Дніпровськогорайону Дніпропетровськоїобласті провизначення додатковогостроку дляприйняття спадщини, до судового розгляду.

Розгляд справи призначити на 09 квітня 2024 року о 09-45 годині в приміщенні Петриківського районного суду Дніпропетровської області (адреса суду: вул. Леваневського, 19, смт Петриківка Дніпровського району Дніпропетровської області).

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: dp.court.gov.ua.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:І. М. Іщенко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118206067
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —187/502/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні