Ухвала
від 09.04.2024 по справі 621/440/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/440/24

Провадження № 2/621/490/24

Ухвала

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

09 квітня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя Вельможна І.В.,

секретар судового засідання Лацько А.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні за відсутності учасників справи в порядку загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Слобожанської територіальної громади в особі Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

12.02.2024 представник позивача адвокат Біленко О.О., який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 через систему "Електронний суд" звернувся до суду із позовом до Слобожанської територіальної громади в особі Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення, в якому просить встановити факт постійного проживання ОСОБА_1 однією сім`єю разом з спадкодавцем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , у період часу з 2000 року та по день смерті останнього, тобто не менше як п`ять років до часу відкриття спадщини.

Ухвалою судді Зміївського районного суду Харківської області від 14 лютого 2024 року провадження у зазначеній справі відкрито, задоволено клопотання позивача про витребування доказів та призначено підготовче засідання на 04.03.2024.

Ухвалою Зміївського районного суду Харківської області від 04 березня 2024 року прийнято заяву про збільшення позовних вимог (зміну предмету позову) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Слобожанської територіальної громади в особі Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності та відкладено підготовче засідання до 20.03.2024.

09.04.2024 належним чином повідомлені учасники справи в підготовче засідання не з`явилися.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Біленко О.О. разом з позовом надав заяву, відповідно до якої просив проводити розгляд справи, зокрема на стадії підготовчого провадження за відсутності позивача та її представника.

Представник відповідача ОСОБА_3 до канцелярії суду надав заяву, відповідно до якої просив проводити розгляд справи за відсутності представника Слобожанської селищної ради, при ухваленні рішення покладався на розсуд суду.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в засідання не з`явилися, відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Статтею 196 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до пункту 10 частини 2 статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Біленко О.О. разом з позовом до суду подано клопотання про допит свідків, відповідно до якого, останній просив викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які можуть підтвердити факти та обставини на які в позові посилається позивач.

Положеннями частин 1-3 статті 12 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 43 Цивільного процесуального кодексу України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до частини 1 статті 76 Цивільного процесуального кодексу України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положеннями статті 91 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про допит свідків.

Відсутні передбачені частиною 2 статті 198 Цивільного процесуального кодексу України підстави для відкладення підготовчого засідання.

Вирішено питання, передбачені частиною 2 статті 197 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до частини 1, пункту 3 частини 2 статті 200 Цивільного процесуального кодексу України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому провадженні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За таких обставин, за результатами підготовчого провадження належить постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 189, 196-198, 200, 223, 259-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті в залі суду в м. Змієвіна 10:00 годину 24 квітня 2024 року.

2. Клопотання представника позивача адвоката Біленко О.О. - задовольнити.

3. Викликатив судове засідання для допиту в якості свідків:

- ОСОБА_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею 09.04.2024.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208536
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —621/440/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні