Ухвала
від 08.04.2024 по справі 716/672/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/672/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

08.04.24 року м. Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Сірик І.С., вивчивши позовну заяву керівника Чернівецької окружної прокуратури, в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах,

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач керівник Чернівецької окружної прокуратури, в інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державою, здійснювати відповідні функціїу спірнихправовідносинах Головногоуправління Держгеокадастру уЧернівецькій області ( адреса місцезнаходження м.Чернівці вул. Героїв Майдану, 194-А Чернівецької області) звернувся до суду з позовною заявою до відповідача ОСОБА_1 ( адреса реєстрації не відома) в якій просить припинити права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах.

Підставою для звернення до суду із даною позовною заявою є та обставина, що відповідач будучи громадянином російської федерації у встановлений законом строк, 1 року, її не відчужив.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.10ст. 185 ЦПК Україниякщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Згідно позовоної заяви місце реєстрації відповідача невідоме.

Враховуючи наведене, вважаю, що відповідача слід викликати в судові засідання через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 83, 84, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом керівника Чернівецької окружної прокуратури, в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о 12 - 00 годині 30.04.2024 року в залі судових засідань №1 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м. Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_1 протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, але не пізніше 12 - 00 години 30.04.2024 року подати: до Заставнівського районного суду Чернівецької області: відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України; всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; зустрічний позов відповідно до вимог ст.193 ч.1 ЦПК України;

надіслати позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам: копію відзиву на позовну заяву та доданих до неї документів.

У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-потралі Судової Влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам та третім особам (в разі їх наявності).

Роз`яснити сторонам, що ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

В судове засідання викликати позивача, а виклик відповідача- ОСОБА_1 здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Чернівецького апеляційного суду через Заставнівський районний суду Чернівецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Сірик І.С.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118209488
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах

Судовий реєстр по справі —716/672/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні