Ухвала
від 22.04.2024 по справі 716/672/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/672/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.04.2024 Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Сірик І.С., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом керівника Чернівецької окружної прокуратури, в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_2 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах,

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні Заставнівського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа за позовом керівника Чернівецької окружної прокуратури, в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_2 про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах.

Розгляд справи призначено на 30.04.2024 року о 12:00 год.

Представник Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій областіШвачій С.І., 11.04.2024 через електронний суд суду подала заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч.1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.3, ст.212ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електонної ідентифікації , що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положеннями про Єдину судово інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування їїолкремих підсистем (модулів).

Наказом Державної судової адміністрації України від 23/04/2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

У п.2 розділу ІІ Порядку зазначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів та програмного забезпечення або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференції та відповідають вимогам законодавства.

Відповідно до п.1 розділу ІІІ Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного цифрового підпису в системі та перевірити наявні в нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з відповідною системою.

Таким чином суд може постановити ухвалу про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

За таких обставин, враховуючи територіальну віддаленість місця знаходження представника позивача від місця розгляду справи, технічну можливість для проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, принцип непорушності прав, свобод та інтересів учасників судового розгляду, суд вважає, що є всі правові підстави провести розгляд даної справи в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення за посиланням на офіційному веб-порталі Судової влади України vkz.court.gov.ua.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 212, 259, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИЛА :

Клопотання представника Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій областіШвачій С.І задовольнити.

Цивільну справу за позовом керівника Чернівецькоїокружної прокуратури,в інтересахдержави вособі органууповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції успірних правовідносинахГоловного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій областідо ОСОБА_2 про припиненняправа власностіна земельніділянки шляхомїх конфіскаціїта продажуна земельнихторгах розглядати в судовому засіданні 30 квітня 2024 року о 12 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на офіційному веб-порталі Cудової влади України vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити представнику позивача положення ч.5 ст.212ЦПК України за змістом якого ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя СірикІ.С.

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118513641
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —716/672/24

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні