Ухвала
від 08.04.2024 по справі 135/1603/23
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/1603/23

Провадження № 2-о/135/4/24

У Х В А Л А

іменем України

08.04.2024 року м. Ладижин

Ладижинський міський суд Вінницької області у складі: головуючого - судді Нікандрової С.О.,присяжних ТаранюкТ.І.,Чорноморець О.В.,за участюсекретаря судовогозасідання МазурА.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , орган опіки та піклування Ладижинської міської ради Вінницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ладижинського міськогосудуВінницькоїобласті перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , орган опіки та піклування Ладижинської міської ради Вінницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, у якій заявник просить: 1) призначити судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану і здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Запоріжжя, Україна; 2) визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Запоріжжя, Україна, недієздатною; 3) встановити над ОСОБА_2 , опіку і, за поданням органу опіки та піклування, призначити його, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Вінниця, Україна, її опікуном.

Ухвалою суду від 01 грудня 2023 року відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження та призначено судове засідання.

08 квітня 2024 року на електронну адресу суду від представника заявника ОСОБА_3 надійшла заява, у якій вона просить на підставі п.5 ч.1ст.257ЦПК України залишити позовну заяву без розгляду.

Заявник ОСОБА_1 та його представник адвокат Анісімова А.М. в судове засідання не з`явилися, про день та час розгляду справи були повідомлені судом своєчасно та належним чином, про причину неявки суду не повідомили.

Представник заінтересованої особиоргану опіки та піклування виконавчого комітету Ладижинської міської ради Вінницької області в судове засідання не з`явився, однак подав на адресу суду клопотання, в якому просить розглянути справу за відсутності їх представника та не заперечує проти задоволення вимог заявника.

Суд вважає можливим розглянути справу без участі осіб, що не з`явилися у судове засідання.

У відповідності до вимог ч.2ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до п.5 ч.1ст.257 ЦПК Українисуд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_3 , дослідивши матеріли справи, суд вважає за необхідне її задовольнити та залишити заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , орган опіки та піклування Ладижинської міської ради Вінницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна без розгляду.

На підставі вищевикладеного та керуючись п.5 ч.1 ст.257,258,260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Заяву представника заявника ОСОБА_3 про залишення заяви без розгляду -задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , орган опіки та піклування Ладижинської міської ради Вінницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна -залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали судуякщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Головуючий - суддя С.О.Нікандрова

Присяжні: Т.І. Таранюк

О.В.Чорноморець

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118212163
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —135/1603/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні