Ухвала
від 09.04.2024 по справі 521/13054/22
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/13054/22

Провадження № 2/521/241/24

У Х В А Л А

Іменем України

про скасування заходів забезпечення позову

09 квітня 2024 року

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Гуревського В.К.,

за секретаря - Федорова А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права особистої приватної власності на частину майнових прав, визнання права спільної сумісної власності на частину майнових прав,

в с т а н о в и в:

В проваджені Малиновського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права особистої приватної власності на частину майнових прав, визнання права спільної сумісної власності на частину майнових прав.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 07 вересня 2022 року по цій цивільній справі вжито заходи забезпечення позову шляхом заборони вчинятибудь-якідії щодоукладання договорівпро переуступкуправа вимогина користьтретіх осіб,а такожвидачу ОСОБА_2 акту приймання-передачічи будь-якихінших документівдля реєстраціїправа власностіза договоромкупівлі-продажумайнових прав№ КПИП-120547від 28.10.2019року,укладеному між ОСОБА_2 таТОВ «СТІКОН».

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 09 квітня 2024 року провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є об`єктом спільної сумісної власності подружжя, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права особистої приватної власності на частину майнових прав, визнання права спільної сумісної власності на частину майнових прав закрито у зв`язку із затвердженням судом мирової угоди.

Представники сторін звернулися до суду із клопотаннями про скасування заходів забезпечення позову, просили розглядати подані клопотання за відсутності позивача, відповідача та їх представників.

Клопотання розглянуті в порядку ст. 158 ЦПК України.

Розглянувши подані клопотання, суд вважає, що їх слід задовольнити з таких підстав.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

Відповідно доч.ч.4,5ст.158ЦПК Україниза результатамирозгляду клопотанняпро скасуваннязаходів забезпеченняпозову,вжитих судом,постановляється ухвала. Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

Відповідно до ч. ч. 9, 10 ст. 158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Відповідно до ч. 11 ст. 158 ЦПК України, примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Оскільки ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 09 квітня 2024 року провадження у справі закрито, то суд не вбачає підстав для збереження заходів забезпечення позову.

Відповідно до ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Згідно ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Керуючись ст. 158, 261, 354 Цивільного процесуального кодексу України, СУД

У Х В А Л И В :

Скасувати заходи забезпечення позову, застосовані згідно ухвали Малиновського районного суду м. Одеси від 07 вересня 2022 року про забезпечення позову у цивільній справі №521/13054/22, а саме: скасувати заборону вчинятибудь-якідії щодоукладання договорівпро переуступкуправа вимогина користьтретіх осіб,а такожвидачу ОСОБА_2 акту приймання-передачічи будь-якихінших документівдля реєстраціїправа власностіза договоромкупівлі-продажумайнових прав№ КПИП-120547від 28.10.2019року,укладеному між ОСОБА_2 таТОВ «СТІКОН».

Ухвалу направити до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТІКОН» (код ЄДРПОУ 19219876, юридична адреса: 65020, Одеська обл., місто Одеса, вул. Розкидайлівська, буд. 2).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скаргидо Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду в повному обсязі складена і підписана суддею 09 квітня 2024 року.

СУДДЯ В.К. Гуревський

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118215532
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права особистої приватної власності на частину майнових прав, визнання права спільної сумісної власності на частину майнових прав

Судовий реєстр по справі —521/13054/22

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 17.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні