Ухвала
від 08.04.2024 по справі 541/1208/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/1208/24

Провадження № 2-о/541/84/2024

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року м. Миргород

Суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Вірченко О.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа - виконавчий комітет Миргородської міської ради Полтавської області,

установив:

До суду надійшли матеріали заяви ОСОБА_1 про визнання ОСОБА_2 недієздатним та встановлення опіки над ним, призначення його опікуном заявника.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб: особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи вищевикладене, оскільки особі, стосовно якої розглядається справа, адвокат не залучений, а участь адвоката в даному випадку є обов`язковою, необхідно залучити адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст. 293 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Доручити Східному міжрегіональному центру з надання безоплатної правової допомоги (м. Харків, 5, 6 під`їзд, 3 поверх, e-mail: order@legalaid.pl.ua) призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Миргорода Полтавської області, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та забезпечити його прибуття в судове засідання, призначене на 01 травня 2024 року 09 год 30 хв., до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області (Полтавська область, м. Миргород, вул. Гоголя, 133), для участі у розгляді справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. М. Вірченко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118221778
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа - виконавчий комітет Миргородської міської ради Полтавської області

Судовий реєстр по справі —541/1208/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Вірченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні