Ухвала
від 09.04.2024 по справі 569/5507/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5507/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Першко О.О. розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Кооператив приватних власників автотранспортних засобів «Автолюбитель», про визнання фізичної особи безвісно відсутньою,

ВСТАНОВИЛА:

20 березня 2024 року ОСОБА_1 , заінтересована Кооператив приватних власників автотранспортних засобів «Автолюбитель», звернувся до Рівненського міського суду Рівненської області із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Чита російської федерації, безвісно відсутнім.

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 28 березня 2024 року заяву було залишено без руху із наданням десятиденного терміну для усунення недоліків.

Копію ухвали Рівненського міського суду Рівненської області від 28 березня 2024 року отримано представником позивача 28 березня 2024 року, що підтверджується розпискою ОСОБА_3

01 квітня 2024 року представник позивача на виконання вимог ухвали суду подав заяву про усунення недоліків та заяву про визнання фізичної особи безвісно відсутньою в новій редакції.

В заяві, зокрема, зазначає, що останнім йому відомим місцем проживання ОСОБА_2 є АДРЕСА_1 . Про місце перебування ОСОБА_2 немає відомостей набагато більше року. Відсутність брата можуть підтвердити в судовому засіданні свідки.

Натомість згідно відомостей відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Рівненській області від 22 березня 2024 року ОСОБА_2 зареєстрованим/знятим з реєстрації не значиться.

І як слідує з заяви ОСОБА_1 його брат ОСОБА_2 з 1978 року, тобто понад 45 років, проживає на території російської федерації, а як слідує з приєднаних до заяви доказів з 1978 року його місцем проживання є АДРЕСА_2 , російська федерація.

Таким чином, заявником не в повній мірі усунуто недоліки заяви, а саме не вказано обставини, що підтверджують безвісну відсутність ОСОБА_2 в місці його постійного проживання в російській федерації, не зазначено доказів, що заявник намагався встановити місце проживання брата на території російської федерації.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

У зв`язку з тим, що заявником недоліки, зазначені в ухвалі Рівненського міського суду Рівненської області від 28 березня 2024 року не виконані, слід вважати таку заяву неподаною та повернути її заявнику.

Керуючись статтею 185 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Кооператив приватних власників автотранспортних засобів «Автолюбитель», про визнання фізичної особи безвісно відсутньою - визнати неподаною і повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повне судове рішення складене 09 квітня 2024 року.

Суддя О.О. Першко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118222158
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —569/5507/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Першко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні