Ухвала
від 08.04.2024 по справі 734/1364/24
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/528/24 Справа № 734/1364/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року смт Козелець

Суддя Козелецькогорайонного судуЧернігівської областіБараненко С.М.,ознайомившись ізпозовною заявою представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом, -

в с т а н о в и в:

до Козелецькогорайонного судуЧернігівської областінадійшла позовназаява представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Цивільна справа підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області.

Зміст і форма позовної заяви відповідає вимогам статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України.

Позов підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Підстав для відмови у відкритті провадження у цивільній справі або повернення позовної заяви з наданих до суду матеріалів не вбачається, тому суддя вважає за потрібне відкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, суддя дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищевказаним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись ст. 19, 187, 260, 274 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по даній справі на 10 годину 00 хвилин 14 травня 2024 року в приміщенні Козелецького районного суду Чернігівської області (вул. Свято-Преображенська, 7, смт Козелець Чернігівської області).

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Запропонувати відповідачуподати відзивна позовнузаяву протягомп`ятнадцяти днівіз днявручення даноїухвали.Копія відзивута доданихдо ньогодокументів іншимучасникам справиповинна бутинадіслана (надана)одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду.До відзивудодаються: 1)докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право на подання відповіді на відзив протягом строку, який складає десять днів від дня отримання відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти відзиву, якщо такі докази не були надані позивачем при поданні позову; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право на заперечення, яке направляється до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи (позивача, третьої особи) протягом десяти днів від дня отримання відповіді на відзив.

У випадку подання учасники справи до суду документів варто враховувати положення частини восьмої статті 43 Цивільного процесуального кодексу України: якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Відповідно достатті 83Цивільного процесуальногокодексу Українисторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви. Відповідач,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,повинні податисуду доказиразом зподанням відзивуабо письмовихпояснень третьоїособи. Якщодоказ неможе бутиподаний увстановлений закономстрок зоб`єктивних причин,учасник справиповинен проце письмовоповідомити судта зазначити:доказ,який неможе бутиподано;причини,з якихдоказ неможе бутиподано узазначений строк;докази,які підтверджують,що особаздійснила всізалежні віднеї дії,спрямовані наотримання вказаногодоказу. Увипадку визнанняповажними причиннеподання учасникомсправи доказіву встановленийзаконом строксуд можевстановити додатковийстрок дляподання вказанихдоказів. У випадку прийняття судом відмови сторони від визнання обставин суд може встановити строк для подання доказів щодо таких обставин. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій БАРАНЕНКО

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118224575
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно за законом

Судовий реєстр по справі —734/1364/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні