Ухвала
від 09.04.2024 по справі 734/1364/24
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/528/24 Справа № 734/1364/24

У Х В А Л А

іменем України

09 квітня 2024 року смт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді - Бараненка С.М.,

за участю:

секретаря судових засідань - Чумак Н.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Козелець клопотання представника позивача адвокатаЛущик ОлениМиколаївнипро витребування доказів по цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом, -

В С Т А Н О В И В:

в провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебуває справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Представником позивача до суду подано клопотання про витребування доказів. Підстави та обґрунтування витребування доказів зазначено в клопотанні.

Суд ознайомившись з матеріалами справи приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України - учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Аналізуючи в сукупності вищевикладене, з метою забезпечення повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи та перевірки факту прийняття спадщини позивачем в порядку ст. 1268 ЦК України, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84, 259-260, 353 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

клопотання представника позивача адвоката Лущик Олени Миколаївни про витребування доказів по цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лущик Олени Миколаївни до Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, про визнання права власності на спадкове майно за законом, задовольнити.

Витребувати у Бориспільському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (код ЄДРПОУ: 33354561; місцезнаходження: 08300, Київська область, м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 45), копію актового запису №406 від 11 вересня 2012 року про реєстрацію смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребуваний актовий запис направити Козелецькому районному суду Чернігівської області (місцезнаходження: вул. Свято-Преображенська, 7, смт. Козелець, Чернігівський район, Чернігівська область, 17000; E-mail: inbox@kz.cn.court.gov.ua) у строк до 14 травня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.6ст.84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

У разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили з часу її підписання.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій БАРАНЕНКО

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118295033
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —734/1364/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні