Ухвала
від 08.04.2024 по справі 803/1511/14
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

08 квітня 2024 року ЛуцькСправа № 803/1511/14 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Каленюк Ж.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатностідо Державного підприємства Волиньвугілля в особі Відокремленого підрозділу Шахтоуправління Нововолинське про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року у цій справі адміністративний позов задоволено повністю: стягнуто з Відокремленого підрозділу Шахтоуправління Нововолинське Державного підприємства Волиньвугілля у дохід Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість у сумі 99782,02 грн.

29 березня 2024 року до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження - стягувача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 01 квітня 2024 року вказану заяву призначено до судового розгляду на 10:00 08 квітня 2024 року (а.с.78).

У судове засідання представники заявника, відповідача (боржника) не прибули, при цьому в заяві про заміну сторони виконавчого провадження заявник просив здійснювати її розгляд без участі представника управління.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З урахуванням приписів частини четвертої статті 229 КАС України судовий розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснено в порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає задоволенню з таких мотивів та підстав.

16 вересня 2014 року для примусового виконання судового рішення від 21 серпня 2014 року у цій справі в частині стягнення з Відокремленого підрозділу Шахтоуправління Нововолинське Державного підприємства Волиньвугілля у дохід Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованості у сумі 99782,02 грн видано виконавчий лист №740/2014р. (а.с.33).

Постановою заступника начальника відділу державної виконавчої служби Нововолинського міського управління юстиції від 26 вересня 2014 року відкрито виконавче провадження ВП №44835028 з примусового виконання зазначеного виконавчого листа (а.с.63).

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2017 року замінено сторону виконавчого провадження - стягувача Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (а.с.50-51).

Як вбачається з інформації про виконавче провадження з Автоматизованої системи виконавчого провадження (а.с.68-76), на підставі постанови головного державного виконавця Нововолинського відділу державної виконавчої служби у Володимирському районі Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України від 31 травня 2023 року виконавче провадження №44835028 передано до Володимирського відділу державної виконавчої служби у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Відповідно до пунктів 2, 7 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 21 вересня 2022 року №2620-ІХ Про внесення змін до Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування та Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (набрав чинності з 01 січня 2023 року) припинено Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Кабінету Міністрів України у встановленому порядку вжити заходів, що випливають із цього Закону. Стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року №1442 Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України передбачено припинення з 1 січня 2023 року, реорганізувавши шляхом приєднання до Пенсійного фонду України: Фонд соціального страхування України; управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

01 червня 2023 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань внесені відомості про припинення юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області (а.с.62, 82).

Частиною першою статті 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, у зв`язку із припиненням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області, суд допускає процесуальну заміну стягувача як сторони виконавчого провадження на правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Керуючись статтями 229, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити в адміністративній справі за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатностідо Державного підприємства Волиньвугілля в особі Відокремленого підрозділу Шахтоуправління Нововолинське про стягнення заборгованості сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа №740/2014р. від 16 вересня 2014 року, виданого на виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року, - стягувача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинської області на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області (43026, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Кравчука, будинок 22В, ідентифікаційний код юридичної особи 13358826).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118226820
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —803/1511/14

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Постанова від 21.08.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні