Ухвала
від 08.04.2024 по справі 705/6764/23
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/6764/23

2/705/948/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

08.04.2024 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Щербакової Л.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду матеріали цивільної справи за позовом Органу опіки і піклування виконавчого комітету Ладижинської сільської ради в інтересах дітей: малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , неповнолітніх ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Представник Органу опіки і піклування виконавчого комітету Ладижинської сільської ради звернувся до суду з позовом, в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою судді від 11.01.2024 відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, та призначено у справі підготовче засідання.

Представник позивача у підготовче засідання не з`явилась, подала до суду заяву, в якій просила підготовче засідання у справі провести за її відсутності та призначити справу до судового розгляду. Одночасно повідомила суд, що позивач відмовляється від позовних вимог у частині стягнення аліментів.

Відповідач ОСОБА_6 у підготовче засідання не з`явилась, 01.02.2024 подала до суду заяву, в якій просила судову справу № 705/6764/23 про позбавлення її батьківських прав розглядати без її участі. Зазначила, що позовну вимоги підтримує повністю та не заперечує проти позбавлення батьківських прав.

Відповідач ОСОБА_7 у підготовче засідання не з`явився, 22.02.2024 подав до суду заяву, в якій просив судову справу № 705/6764/23 про позбавлення його батьківських прав розглядати без його участі. Зазначив, що позовні вимоги повністю підтримує та не заперечує проти позбавлення батьківських прав.

Відповідно до ч. 3ст. 13 ЦПК Україниучасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

За змістом п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що представник позивача у заяві від 08.04.2024 відмовилась від позовних вимог у частині стягнення аліментів, суд розцінює таку заяву як залишення без розгляду позовних вимог у частині стягнення аліментів, тому позовні вимоги в частині стягнення аліментів з відповідачів підлягають залишенню без розгляду.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч. 1 ст. 197 ЦПК України підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Відповідно до п. 15 ч. 2 вказаної статті у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За змістом ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Також з`ясовано предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог, склад учасників процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню. Сторони скористались своїм право та відповідачі подали заяви, в яких виклали свою позицію щодо позовних вимог. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

При визначенні дати судового засідання суд враховує неналежне кадрове забезпечення суду, навантаження головуючого судді та раніше призначені до розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, 200, 259, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позов у частині стягнення аліментів залишити без розгляду.

Закрити підготовчепровадження усправі запозовом Органуопіки іпіклування виконавчогокомітету Ладижинськоїсільської радив інтересахдітей:малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,неповнолітніх ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 пропозбавлення батьківськихправ тапризначити справудо судовогорозгляду посуті на 15 годину 00хвилин 28травня 2024року в залі суду Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Умань, вул. Андрія Кизила, 18.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І.Єщенко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118230864
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —705/6764/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні