Ухвала
від 10.04.2024 по справі 621/1147/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/1147/24

Провадження № 2-о/621/47/24

Ухвала

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий суддя - Вельможна І.В.

заявник - Слобожанська селищна рада Чугуївського району Харківської області, місцезнаходження: вул. Миру, буд. 7, смт Слобожанське, Чугуївський район, Харківська область, 63460; код ЄДРПОУ: 04397508,

представник заявника - Слобожанський селищний голова Діхтяр Д. М.

у справі за заявою про визнання спадщини відумерлою,

у с т а н о в и в:

09.04.2024 Слобожанський селищний голова ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою в якій просив визнати відумерлою спадщину померлого ОСОБА_2 , останнє місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ; передати будинок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , як відумерлу спадщину, у комунальну власність Слобожанської селищної територіальної громади в особі Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області.

Відповідно до п. 8 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання спадщини відумерлою.

Відповідно до ст. 334 ЦПК України заява про визнання спадщини відумерлою у випадках, встановлених Цивільним кодексом України, подається до суду за місцем відкриття спадщини або за місцезнаходженням нерухомого майна, що входить до складу спадщини.

Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України, у заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Відповідно до ч. 1 ст. 337 ЦПК України справа про визнання спадщини відумерлою розглядається судом з обов`язковою участю заявника та з обов`язковим повідомленням усіх заінтересованих осіб.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження.

За таких обставин належить відкрити провадження у справі та призначити судовий розгляд.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи під час розгляду справи окремого провадження суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

З огляду на зазначене, є необхідним витребувати від Зміївської державної нотаріальної контори Чугуївського району Харківської області інформацію про те, чи звертався будь-хто до нотаріальної контори з заявами про прийняття або відмову від спадщини (в тому числі і з заявами про відкликання заяв про прийняття спадщини), а також за видачею свідоцтва про право на спадщину після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , разом з відповідними витягами зі спадкового реєстру.

Керуючись ст. ст. 187, 334-336 Цивільного процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою.

Призначити судовийрозгляд справиу порядкуокремого провадженняу відкритомусудовому засіданнів залісуду на09:30годину 24квітня 2024року в приміщенні Зміївського районного суду Харківської області (63404, Харківська область, м. Зміїв, вул. Адміністративна, 6).

До початку судового розгляду учасники справи можуть подати докази.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати від Зміївської державної нотаріальної контори Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію про те, чи звертався будь-хто до нотаріальної контори з заявами про прийняття або відмову від спадщини (в тому числі і з заявами про відкликання заяв про прийняття спадщини), а також за видачею свідоцтва про право на спадщину після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом з відповідними витягами зі спадкового реєстру.

Витребувану інформацію належить направити на адресу Зміївського районного суду Харківської області (63404, м. Зміїв, вул. Адміністративна, 6) в десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 10.04.2024.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://court.gov.ua/sud2014/gromadyanam/csz/, http://court.gov.ua/fair/sud2014/.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118237480
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —621/1147/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні