Ухвала
від 05.04.2024 по справі 580/10207/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 580/10207/21

УХВАЛА

05 квітня 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Бєлової Л.В. та суддів Кучми А.Ю., Безименної Н.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Приватного акціонерного товариства «УКРАГРО НПК» про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 23 січня 2024 року позовні вимоги задоволено частково.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, позивачем було подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2024 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 23 січня 2024 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Приватного акціонерного товариства «Украгро НПК» про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити дії та призначено справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 квітня 2024 року о 11:00 год.

04 квітня 2024 року до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Представник позивача вказує про неможливість прибути у судове засідання, посилаючись на місце знаходження позивача - м. Львів, а місце знаходження суду - м. Київ, існують причини, які ускладнюють участь представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області через територіальну віддаленість Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області від місця знаходження суду, де відбувається засідання та просять суд забезпечити присутність у вищевказаному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції. Проведення відеоконференції просять доручити Личаківському районному суду м. Львова.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, дослідивши клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що останнє підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положеннями статті 195 КАС України визначений порядок участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Кодекс адміністративного судочинства України не містить переліку випадків, коли особа може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, однак, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь у судовому засіданні, зокрема, перебування особи за кордоном, перебування у місцях позбавлення волі, значна територіальна віддаленість особи від місця знаходження суду, де відбувається засідання; тощо.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання та вирішити питання про участь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 195, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Провести судове засідання у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Приватного акціонерного товариства «УКРАГРО НПК» про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити дії 10 квітня 2024 року о 11:00 год в приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 30, в залі судових засідань № 9 в режимі відеоконференції.

Доручити забезпечення проведення відеоконференції Личаківському районному суду м. Львова (79007, м. Львів, вулиця Богдана Лепкого, будинок 16).

Копію ухвали про участь клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області у судовому засіданні в режимі відеоконференції направити Личаківському районному суду м. Львова (inbox@lk.lv.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Л.В. Бєлова

Судді А.Ю. Кучма

Н.В. Безименна

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118239127
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —580/10207/21

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Рішення від 23.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

Ухвала від 29.11.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Петро ПАЛАМАР

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні