Ухвала
від 09.04.2024 по справі 686/7419/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/7419/24

Провадження № 2/686/3211/24

УХВАЛА

09 квітня 2024 року

м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

у складі: головуючого судді Салоїд Н.М.,

за участі секретаря Лоб І.А.,

та представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому засіданні, в залі суду в м. Хмельницький цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 про встановлення факту неправильності в актовому записі про народження та зобов`язання внести зміни до актового запису -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Хмельницького міськрайонного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 про встановлення факту неправильності в актовому записі про народження та зобов`язання внести зміни до актового запису.

Представник позивача просить замінити відповідача належним Заліщицьким відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), оскільки актовий про народження складений цим органом.

Згідно частини 1 статті 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Частиною 2 означеної норми закону визначено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Тому з наведених підстав слід дійти висновку, що слід замінити відповідача належним - Заліщицьким відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

На підставі викладеного та керуючись ст. 51, 353 ЦПК України, суд

постановив:

Замінити неналежного відповідача - відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у справі за позовом ОСОБА_2 до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 про встановлення факту неправильності в актовому записі про народження та зобов`язання внести зміни до актового запису - належним Заліщицьким відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Чортківському районі Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

Направити відповідачу позову заяву з додатками для надання відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118242253
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження та зобов`язання внести зміни до актового запису

Судовий реєстр по справі —686/7419/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні