Ухвала
від 10.04.2024 по справі 951/187/24
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 951/187/24

Провадження №2-о/951/29/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

10 квітня 2024 року суддя Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О. Б., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 , особа щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Козівської селищної ради Тернопільської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

у с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить призначити у справі судово-психіатричну експертизу, визнати ОСОБА_2 недієздатним, встановити над ним опіку та призначити його опікуном.

Ухвалою суду від 26.03.2024 заяву залишено без руху.

05.04.2024 через канцелярію суду надійшла заява про усунення недоліків поданої заяви, якою такі недоліки було усунуто.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177, 318 ЦПК України і віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козівського районного суду Тернопільської області. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні. Справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Частиною 1 ст. 187 ЦПК України встановлено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Отож вказану заяву слід прийняти до розгляду й відкрити за такою провадження у справі.

Враховуючи положення ст.ст. 19, 293 ЦПК України, вважаю, що справа підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 259-261, 293 ЦПК України

постановила:

прийняти заявудо розглядуй відкритипровадження уцивільній справіза заявою ОСОБА_1 , особа щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Козівської селищної ради Тернопільської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити судове засідання у приміщенні Козівського районного суду Тернопільської області (Тернопільська область, смт Козова, вул. Соборна, 2) на 15:00 21.05.2024.

Згідно з ст. 293 ЦПК України розгляд справи здійснювати у складі одного судді та двох присяжних.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали, копію заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам процесу. Направити заінтересованій особі копію заяви про визнання особи недієздатною та встановлення опіки із доданими до заяви документами.

Відповідно до п. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О. Б. Гриновець

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118244425
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —951/187/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні